Η Google ζητά να δημοσιεύσει κυβερνητικά αιτήματα για πληροφορίες θεμάτων εθνικής ασφάλειας - iefimerida.gr

Η Google ζητά να δημοσιεύσει κυβερνητικά αιτήματα για πληροφορίες θεμάτων εθνικής ασφάλειας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Google Inc ζήτησε την Τρίτη από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να της επιτραπεί να δημοσιεύσει τον συνολικό αριθμό των αιτημάτων που της υπέβαλε η κυβέρνηση για πληροφορίες όσον αφορά θέματα εθνικής ασφάλειας, επιχειρηματολογώντας ότι τα στοιχεία αυτά θα αποδείξουν ότι η εταιρεία δεν παρέχει στην αμερικανική κυβέρνηση «απεριόριστη πρόσβαση» στα δεδομένα των χρηστών της.

Η διαδικτυακή αυτή εταιρεία αντιμετωπίζει επικρίσεις μετά τις αποκαλύψεις από την βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν και την αμερικανική Ουάσινγκτον Ποστ για τον ρόλο της σε ένα πρόγραμμα συλλογής στοιχείων της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), το οποίο ονομάζεται Prism.

Σε μια ανάρτηση στο επίσημο ιστολόγιό της, η Google δημοσιεύει την επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ και στον διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μίλερ.

Η Google βέβαια είναι δεσμευμένη με σύμφωνο εμπιστευτικότητας, κι έτσι οι λεπτομέρειες του εν λόγω αιτήματος θα παραμείνουν όπως φαίνεται στο σκοτάδι, αλλά σύμφωνα με μια επιστολή του επικεφαλής του νομικού τμήματος David Drummond που έστειλε στο FBI και του Γενικού Εισαγγελέα, η εταιρεία θα ήθελε να δημοσιοποιεί τουλάχιστον τον αριθμό των αιτήσεων που λαμβάνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ