Τζήμερος: Χαϊβάν ο δουλοπρεπής -Το νέο σίριαλ της ΕΡΤ - iefimerida.gr

Τζήμερος: Χαϊβάν ο δουλοπρεπής -Το νέο σίριαλ της ΕΡΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επισημαίνοντας ότι ήταν από τους πρώτους που ζήτησαν εξυγίανση της ΕΡΤ, ο Θάνος Τζήμερος επισημαίνει ότι το προσωρινό λουκέτο δεν ήταν το ζητούμενο, ενώ αναρωτιέται τί ίχνη βρήκε ο εισαγγελέας που ασχολείται με την ΕΡΤ.

Μεταξύ άλλων «προτείνει» να γυριστεί σίριαλ με την ιστορία της ΕΡΤ με τίτλο «Χαϊβάν ο δουλοπρεπής». Γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook o Θάνος Τζήμερος:
«Γιατί ξαφνικά αυτή η πρεμούρα για την ΕΡΤ; Πιστεύει κανένας ότι η απόφαση σχετίζεται με οποιαδήποτε αναδιοργάνωση; Πιστεύει κανένας ότι μια κυβέρνηση που δεν έφτιαξε κανένα σχέδιο εξυγίανσης κανενός οργανσιμού, που δεν έκλεισε, για παράδειγμα, κανέναν από τους 54 Δημόσιους Οργανισμούς που έχουν ως αντικείμενο την... επιχειρηματικότητα (!) έχει εκπονήσει πρόγραμμα αναμόρφωσης των Δημόσιων ΜΜΕ, και το τράβηξε ξαφνικά σαν άσσο από το μανίκι;

Κι επειδή αυτές οι ερωτήσεις ερεθίζουν τους ευφάνταστους, οι πάσης φύσεως και προελεύσεως σεναριογράφοι έχουν γράψει ένα αρκετά ενδιαφέρον story. Το σενάριο λοιπόν έχει ως πρωταγωνίστρια κάποια συμπαθητική, ανθηρά αλλά ατάλαντη παρουσιάστρια, για την οποία κάποιος κυβερνητικός είχε ιδιαίτερο, πολύ ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Όμως, της μεγάλης εύνοιας μύρια κακά έπονται. Και το σενάριο συνεχίζεται με την παρέμβαση του εισαγγελέα, και για την αμοιβή της ατάλαντης, και για τον υπογράψαντα προϊστάμενο (αυτός κι αν είναι ατάλαντος...) αλλά και για το ότι το όλον εγχείρημα είχε ανατεθεί σε συμπαραγωγό εκτός ΕΡΤ ο οποίος χρησιμοποιούσε τους ανθρώπους και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Μήπως ο εισαγγελέας βρήκε περισσότερα από όσα περίμενε; Μήπως το ξαφνικό λουκέτο σχετίζεται με την κλασική μέθοδο σβησίματος των ιχνών; Μήπως αυτή η καινούργια ΕΡΤ θα είναι η γη της επαγγελίας για τους «δικούς μας», οι οποίοι θα προσληφθούν - βεβαίως βεβαίως - με αξιοκρατικά κριτήρια, όπως, ας πούμε, προσελήφθη με ηγεμονικές παροχές ο σουρωμένος ερωτιάρης νιουσκάστερ των επιτραπέζιων σεισοπυγίδων της Μυκόνου; Δεν ξέρουμε. Είναι «στα προσεχώς». Το σενάριο έχει ένα επεισόδιο - πιλότο, όπως υποβάλλονταν στην ΕΡΤ οι εξωτερικές παραγωγές για να πάρουν έγκριση...

Υ.Γ. Είμαστε από τους πρώτους που υποστηρίξαμε ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να έχει 5 φορές περισσότερο προσωπικό από το ΒΒC. Ότι πρέπει να εξυγιανθεί εκ βάθρων κι αυτό, ναι, σημαίνει απολύσεις των υπεράριθμων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι κανονικά «βύσματα». Αλλά αυτό που γίνεται τώρα είναι κάτι άλλο. Τι; Θα το μάθουμε σύντομα. Το σενάριο, πάντως, έχει μπόλικο μαύρο χρήμα, σεξ και παρανομίες. Αν η ΕΡΤ το γύριζε σε σήριαλ θα το πουλούσαμε και στην Τουρκία με τίτλο «Χαϊβάν ο δουλοπρεπής» και θα βγάζαμε τρελά λεφτά. Φυσικά, όπως σε κάθε ταινία, θα έγραφε στο τέλος: κάθε ομοιότητα με υπαρκτά πρόσωπα είναι εντελώς συμπτωματική. Δεν πιστεύω να το πήρατε για αληθινό, ε;»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ