Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ: Το σενάριο για 1.900 απολύσεις και αποζημιώσεις 200 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ: Το σενάριο για 1.900 απολύσεις και αποζημιώσεις 200 εκατ. ευρώ

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ΕΡΤ: Το σενάριο για 1.900 απολύσεις και αποζημι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλείσιμο της ΕΡΤ αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, από ώρα σε ώρα η κυβέρνηση. Στόχος είναι η ίδρυση μετά από μερικούς μήνες μιας νέας εταιρείας, από μηδενική βάση, η οποία θα απασχολεί 1.000 εργαζομένους.

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Skai το κύριο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για την ΕΡΤ είναι να προχωρήσει σε κλείσιμο του κρατικού καναλιού και απόλυση των 2.900 υπαλλήλων της και εν συνεχεία να προχωρήσει στην ίδρυση μιας νέας εταιρείας, μετά το Σεπτέμβριο, από μηδενική βάση, η οποία θα απασχολεί περίπου 1.000 υπαλλήλους.

Στη νέα επιχείρηση θα έχουν δικαίωμα να προσληφθούν και οι νυν εργαζόμενοι, ενώ ειδική μέριμνα αναμένεται να ληφθεί για τους έχοντες ειδικές γνώσεις, ειδικά στο τεχνικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απολυμένοι θα λάβουν κανονικές αποζημιώσεις, κι όχι τις μειωμένες που προβλέπονται από το νέο Μνημόνιο. Ανάμεσα στα κριτήρια που θα συνυπολογιστούν θα είναι και η παλαιότητα του εκάστοτε εργαζόμενου.

Οι αποζημιώσεις που θα καταβληθούν υπολογίζονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ