Reuters: Η Κομισιόν ζητά να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ - iefimerida.gr

Reuters: Η Κομισιόν ζητά να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ

Reuters: Η Κομισιόν ζητά να ξαναρχίσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση τη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ πρέπει να ξαναρχίσουν το συντομότερο ανέφερε η Κομισιόν, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπο του επιτρόπου Οικονομίας Ολι Ρεν, η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ είναι πολύ σημαντική τόσο από πλευράς εσόδων, όσο και για την υλοποιούμενη μεταρρύθμιση του ενεργειακού τομέα της Ελλάδας.
«Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης για τη ΔΕΠΑ θα πρέπει να επανεξεταστεί το συντομότερο δυνατό, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των πιθανών συνεπειών στο χρονοδιάγραμμα του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάιμον Ο' Κόνορ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα, ότι «ο σχεδιασμός και η εκτέλεση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, είναι ευθύνη των ελληνικών αρχών». Ο Σ. Ο' Κόνορ σημείωσε, μάλιστα, ότι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην όλη διαδικασία είναι βοηθητικός, παρέχοντας τεχνική βοήθεια, μέσω της Task Force.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι είναι απόφαση των ελληνικών αρχών πώς θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ. Πρόσθεσε, ότι οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αξιολογήσουν την κατάσταση και να διευθετήσουν το θέμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Ερωτηθείς για το κενό που δημιουργείται στα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις το 2013, ο Ο' Κόνορ απάντησε ότι οι όποιες επιπτώσεις στα έσοδα θα συζητηθούν στο πλαίσιο της αποστολής της Τρόικα στην Αθήνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την εβδομάδα. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι σε αυτό το στάδιο είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί αυτό το ερώτημα.

Όσον αφορά την πώληση της ΔΕΠΑ, κύκλοι της Κομισιόν σημείωναν ότι η Επιτροπή δεν είχε καμία ανάμειξη στη διαδικασία και απέκλειαν κατηγορηματικά ότι είχαν επαφή με την Gazprom για το θέμα αυτό. Εξάλλου, η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα είναι ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης και βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ