Κουβέιτ: Φυλάκιση 11 ετών για γυναίκα που προσέβαλε τον Εμίρη στο Twitter - iefimerida.gr

Κουβέιτ: Φυλάκιση 11 ετών για γυναίκα που προσέβαλε τον Εμίρη στο Twitter

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποινή κάθειρξης συνολικά 11 ετών για «προσβολή του Εμίρη, υποκίνηση ανατροπής του καθεστώτος και προσβολή θρησκεύματος» μέσω του Twitter επέβαλλε δικαστήριο του Κουβέιτ σε μια δασκάλα.

Η Χούντα αλ Άτζμι, 37 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα που γίνεται γνωστό ότι καταδικάστηκε διότι επέκρινε τον μονάρχη της αραβικής χώρας του Κόλπου, ο οποίος χαρακτηρίζεται «απρόσβλητο και ιερό» πρόσωπο στο Σύνταγμα του Κουβέιτ.

Οι αρχές του Κουβέιτ έχουν επιβάλει ποινές κάθειρξης σε βάρος πολλών χρηστών του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τους τελευταίους μήνες για μηνύματά τους που θεωρήθηκαν προσβλητικά για τον εμίρη, τον Σεΐχη Σάμπαχ αλ Άχμαντ αλ Σάμπαχ. Οι πολιτικές αυτές δίκες έχουν προκαλέσει κατακραυγή εκτός και οργή εντός της χώρας.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, το δικαστήριο επέβαλε στην 37χρονη δασκάλα δύο διαδοχικές πενταετείς ποινές κάθειρξης για προσβολές κατά του εμίρη, και έναν επιπλέον χρόνο φυλάκισης για προσβολή σε βάρος μία μη προσδιορισμένης θρησκευτικής σέκτας.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί σε αυτού του είδους τις υποθέσεις», σχολίασε μία από τις πηγές του διεθνούς πρακτορείου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αλ-Ατζμί δεν έχει ακόμα τεθεί υπό κράτηση και μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ