TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική - iefimerida.gr

TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίσημο site της TVR (www.tvr.co.uk), με φόντο το Union Jack, την αγγλική σημαία δηλαδή, η πρόταση της φωτογραφίας μας επιβεβαιώνει πλήρως τις φήμες που τη θέλουν να επιστρέφει στο προσκήνιο και μάλιστα υπό βρετανική ιδιοκτησία.

Ποιο προσκήνιο, ποια TVR;

Η TVR λοιπόν είναι μια από αυτές τις κλασικές βρετανικές εταιρείες, διάσημες στο Νησί και με φθίνουσα δημοτικότητα και αναγνωρισιμότητα έξω από αυτό, που έχουν παραγωγή επιπέδου βιοτεχνίας, συνήθως και ανάλογη ποιότητα, ενώ για τη συγκεκριμένη, που εξειδικεύεται από το 1947 στην κατασκευή σπορ μοντέλων, τα επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η ιδιαίτερη, έως και περίεργη σχεδίαση, οι μεγάλοι κινητήρες, τα σωληνωτά πλαίσια και το fiberglass για τα αμαξώματα, μαζί με τις πολύ καλές επιδόσεις. Στην Ελλάδα είχε ακουστεί κυρίως πριν από μια περίπου δεκαετία, από ένα ατύχημα του Νίκου Νταμπίζα, νυν τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, το TVR Cerbera του οποίου είχε καεί ολοσχερώς στην παραλιακή. Κι αν εδώ αναρωτιέστε πως και ο Νταμπίζας είχε TVR η απάντηση είναι πολύ απλή: γιατί εκείνη την περίοδο έπαιζε ποδόσφαιρο στη Μεγάλη Βρετανία...

Το 2004 ο μέχρι τότε ιδιοκτήτης της TVR Peter Wheeler την πούλησε έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ στο ρώσο Nikolay Smolensky, το 2006 παρουσιάστηκαν τα δύο τελευταία νέα της μοντέλα, το Sagaris και το Τ350 Coupe, την ίδια χρονιά αποφασίστηκε η μεταφορά της παραγωγής στην ηπειρωτική Ευρώπη και... τέλος. Λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Σήμερα, όπως ξεκαθαρίζεται και στο site της εταιρείας που προαναφέραμε, η TVR πέρασε στα χέρια του το βρετανού Leslie Εdgan, που κατά δήλωσή του δεν πρόκειται να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. Έτσι έχει ήδη ιδρύσει μια νέα εταιρεία με την επωνυμία TVR Motor Cars Ltd, ελέγχει τις υφιστάμενες που σχετίζονται με την μάρκα και σιγά σιγά θα βάλει σε εφαρμογή τα φιλόδοξα σχέδιά του. Για να δούμε, γιατί κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα για αρκετές εταιρείες, μεγαλύτερες από την TVR, π.χ. Saab, με τα αποτελέσματα να είναι απογοητευτικά.

TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική | iefimerida.gr 0
TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική | iefimerida.gr 1
TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική | iefimerida.gr 2
TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική | iefimerida.gr 3
TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική | iefimerida.gr 4
TVR: Η παραδοσιακή εταιρεία είναι και πάλι βρετανική | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ