Σαμαράς: Ηταν ο πρώτος που πίστεψε στην Ελλάδα - Γιούνκερ: Σήμερα κανείς δεν μιλάει για Grexit - iefimerida.gr

Σαμαράς: Ηταν ο πρώτος που πίστεψε στην Ελλάδα - Γιούνκερ: Σήμερα κανείς δεν μιλάει για Grexit

Σαμαράς: Ηταν ο πρώτος που πίστεψε στην Ελλάδα -Γιούνκερ: Σήμερα κανείς δεν μιλά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με χαμόγελα και ιδιαίτερα θερμά λόγια προσφώνησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είπε ότι «ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που πίστεψε ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση. Και στήριξε την Ελλάδα δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Θεωρούμε τον Γιούνκερ δικό μας άνθρωπο. Στη μεγάλη αντιστροφή του κλίματος συνέβαλαν πρωτίστως οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού. Συνέβαλε και η μεθοδική δουλειά της τρικομματικής κυβέρνησης. Αλλά συνέβαλε και η στήριξη από πραγματικούς φίλους όπως απεδείχθηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνερ ανέφερε: «Θέλησα να επανέλθω για να διαπιστώσω το εύρος της προόδου που έχει σημειωθεί από τον ελληνικό λαό και την ελληνική κυβέρνηση. Σήμερα πια κανείς δεν μιλά για Grexit», επεσήμανε ο κ. Γιούνκερ που αποκάλυψε ότι τις ημέρες της κρίσης τηλεφωνούσε κάθε δύο ημέρες σε φίλους στην Ελλάδα για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι συνέβαινε στους δρόμους της χώρας.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εξήρε τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και μίλησε για «εντυπωσιακότατη πρόοδο».«Φεύγω από την Ελλάδα με μεγάλη αισιοδοξία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ