Χρ.Παπουτσής: «Η Κερατέα ήταν προπόνηση για το Σύνταγμα» - iefimerida.gr

Χρ.Παπουτσής: «Η Κερατέα ήταν προπόνηση για το Σύνταγμα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν από λίγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην Βουλή μίλησε για το επίμαχο βίντεο και έδωσε τη δική του ερμηνεία ενώ δικαιολόγησε την στάση των αστυνομικών κάνοντας λόγο για αντάρτικο πόλεων και οργανωμένο σχέδιο.Ο κ.Παπουτσής υποστήριξε πως η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι κουκουλοφόροι ήταν: «ρίψη καπνογόνων, νέφος και πόλεμος με πέτρες και μολότοφ» και τόνισε πως τα γεγονότα στην Κερατέα ήταν απλώς προπόνηση. Δήλωσε μάλιστα πως η εντολή της κυβέρνησης προς την Αστυνομία ήταν αυτοσυγκράτηση στο δικαίωμα να διαδηλώσει ο κόσμος ειρηνικά.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο είπε: «Το βίντεο δημιουργεί ερωτηματικά. Όταν το είδα είπα ότι κάτι δεν πάει καλά και ζήτησα να το μου το φέρουν», και συνέχισε «Το είδα και ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς αναγνώρισα έναν παλιό μου συναγωνιστή, τον πήρα τηλέφωνο και τον ρώτησα ποιοι ήταν οι άλλοι. Μου είπε πως πρόκειται για αστυνομικούς. Μέσα στη νύχτα διέταξα έρευνα και διαπιστώθηκε ότι αυτοί συμμετείχαν σε μια επιχείρηση απεγκλωβισμού σε μια καφετέρια όπου δέχτηκαν επίθεση από πολίτες και βομβάρδιζαν με τηλεφωνήματα το κέντρο για να σωθούν. Όπως μου είπε ο αρχηγός της αστυνομίας έγινε επιχείρηση για την διάσωσή τους. Ζήτησα συνέχεια στην έρευνα και διαπιστώθηκε όπως είπαν και οι ίδιοι ότι ήταν συνδικαλιστές της ΕΘΕΛ. Επειδή όπως υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από αυτούς συμμετείχαν σε επιθέσεις σε σπίτια πολιτικών η έρευνα συνεχίζεται»

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως οι κουκουλοφόροι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Αστυνομία, ενώ ζήτησε από τατηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης που έχουν στη διάθεσή τους βίντεο με κουκουλοφόρους - όπως αυτός στην επίθεση εναντίον του βουλευτή Αλέκου Αθανασιάδη - να τα προβάλλουν ξανά και ξανπροκειμένου να εντοπιστούν.

Κλείνοντας ο κ.Παπουτσής υποστήριξε πως όποιοι είχαν επενδύσει χθες στη χρεοκοπία της χώρας έχασαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ