Με Παπούλια, Σαμαρά και Μεϊμαράκη θα συναντηθεί ο Γιούνκερ - iefimerida.gr

Με Παπούλια, Σαμαρά και Μεϊμαράκη θα συναντηθεί ο Γιούνκερ

Με Παπούλια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερη ημέρα επίσκεψης στην Ελλάδα σήμερα για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται τρεις σημαντικές συναντήσεις. Αρχικά ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Χθες τον κ. Γιούνκερ υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο κ. Σαμαράς και μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Σε διάλεξη που έκανε αργότερα στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ευρώ: απολογισμός και προοπτικές», δήλωσε βέβαιος πως η Ελλάδα, όπως και η Ευρωζώνη, θα βγουν νικήτριες από την περιπέτεια.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε με θερμά λόγια στη χώρα μας: «Οταν η Ελλάδα δέχθηκε μια επίθεση άσεμνη και δηλητηριώδη, ήμουν εκεί για να την υπερασπιστώ... Η Ελλάδα είναι και δικιά μου» είπε, ενώ, αφού χαρακτήρισε τα προβλήματα τα οποία αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης «τραγικά και δραματικά», σημείωσε ότι δεν μπορούν να εξεταστούν έξω από το ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Εκτίμησε ακόμη ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, με βάση τα στοιχεία, για επιστροφή της Ελλάδας στην ανάπτυξη το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ