CINETROLL: Ο Ιθαν Χοκ κάνει διακοπές στη Μάνη, και σαρώνει τα ταμεία με ακατάλληλη, φτηνή ταινία τρόμου [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Ο Ιθαν Χοκ κάνει διακοπές στη Μάνη, και σαρώνει τα ταμεία με ακατάλληλη, φτηνή ταινία τρόμου [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «ελληνικό» mega hit του καλοκαιριού, που αποθεώνεται από τους ξένους κριτικούς «Πριν τα Μεσάνυχτα» ξεκινάει σήμερα την εγχώρια πορεία του στο 'Άνεσις' (αυστηρά με προσκλήσεις της Wind) την ώρα που ο Ιθαν Χοκ κουβαλάει σακούλες χρημάτων στο «Καθάρισμα».

Οπως όλα δείχνουν το ελληνικό κλίμα, έσπασε την «αρνητική» αύρα στο άστρο του Ιθαν Χοκ που έχει να δει ταινία του να γίνεται μεγάλο σουξέ εδώ και πάνω από μια δεκαετία μέσα στην οποία κινήθηκε μάλλον αθόρυβα. Επιλέγοντας έναν περίεργο συνδυασμό ανεξάρτητων ταινιών (και εξαργυρώνοντας την επιτυχία του «Πριν το Ηλιοβασίλεμα») με ατυχή wanna be blockbuster που δεν φτούρησαν.

Κάνοντας τη μεγάλη έκπληξη στο αμερικάνικο box office του τριημέρου που μας πέρασε, με το «The Purge» (Το Καθάρισμα»). Μια «ακατάλληλη» (rated R) ταινία τρόμου που κόστισε το ασύλληπτα μικρό ποσό των 3 εκ. δολαρίων και καρφώθηκε στη θέση νούμερο 1. Φέρνοντας πίσω στους παραγωγούς της υπερδεκαπλάσια λεφτά από το κόστος της, με 36,4 εκ δολάρια εισπράξεις. Πραγματικό φαινόμενο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις μέτριες κριτικές, το οποίο οι ειδικοί αποδίδουν στην ιδιαίτερα έξυπνη στρατηγική marketing της εταιρείας Universal αλλά και στην ιδέα της ταινίας. Που έχει σαν εύρημα ένα κοντινό μέλλον στο οποίο για μια περίοδο 12 ωρών, όλα τα εγκλήματα επιτρέπονται. Ένα 12ωρο κατά το οποίο μια οικογένεια θα βρεθεί φυλακισμένη στο σπίτι της από μια εγκληματική συμμορία που απειλεί τη ζωή τους.

Στην εντελώς αντίθετη άκρη της κριτικής αποδοχής από το «Καθάρισμα», βρίσκεται το «ανεξάρτητο» και ελληνικό «Πριν τα Μεσάνυχτα» που συγκεντρώνει ένα από τα καλύτερα σκορ της χρονιάς, με την απίστευτη βαθμολογία 9,7 / 10 από το metacritic, και διθυραμβικούς παιάνες γραμμένους από τους κριτικούς. Με την ταινία που στις Η.Π.Α. κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα σε περιορισμένο κύκλωμα μόλις 31 αιθουσών, να έχει καταφέρει τον πολύ καλό αριθμό των 775.000 δολαρίων σε εισπράξεις. Και τους ειδικούς να μιλάνε για την ολική επαναφορά του άστρου του Ίθαν Χοκ σε ένα από τα καλύτερα καλοκαίρια της ζωής του.

Πιο αναλυτικά, για το τριήμερο 7 – 9 Ιουνίου, η πρώτη πεντάδα στο αμερικάνικο box office, διαμορφώθηκε ως εξής:

1.THE PURGE: 36,4 εκ. δολάρια

2.FAST AND FURIOUS, ΟΙ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 6: 19,8 εκ. δολάρια (203 σύνολο)

3.Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ: 19,5 εκ. δολάρια (61,4 σύνολο)

4.ΟΙ ΚΑΤΑΦΕΡΤΖΗΔΕΣ: 18,1 εκ. δολάρια

5.ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: 12, 1 εκ. δολάρια (84,2 σύνολο)

Καμία ιδιαίτερη έκπληξη στο αντίστοιχο ελληνικό box office, με την «μεγάλη» ταινία της προηγούμενης εβδομάδας, το «After Earth» να ακολουθεί δικαίως το δρόμο για την αφάνεια που ακολούθησε και στις Η.Π.Α. 98.174 θεατές επισκέφτηκαν μια κιηματογραφική αίθουσα το τετραήμερο που μας πέρασε, διαμορφώνοντας ως εξής την πρώτη εισπρακτική πεντάδα:

1.THE HANGOVER PART 3: 29.340 εισιτήρια (159.688 σύνολο)

2.Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ: 22.574 εισιτήρια

3.ΑFTER EARTH: 15.635 εισιτήρια

4.FAST AND FURIOUS, MAXHTEΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 6: 10.695 εισιτήρια (155.505 σύνολο)

5.ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ: 7.745 εισιτήρια

* Η πρώτη προβολή του «Πριν τα Μεσάνυχτα», θα γίνει σήμερα το βράδυ σε μία από τις ομορφότερες κινηματογραφικές ταράτσες της Αθήνας, το «Aνεσις», διοργανωμένη από τη Wind και αυστηρά μόνο για όσους θα έχουν προσκλήσεις. Αύριο Τρίτη θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο «Θησείον» και από την Πέμπτη 13 Ιουνίου, θα προβάλλεται στις ελληνικές αίθουσες.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ