New York Times: Καλώς ήλθατε στη νέα εποχή του Διαδικτύου- Παρακολουθούν τα πάντα - iefimerida.gr

New York Times: Καλώς ήλθατε στη νέα εποχή του Διαδικτύου- Παρακολουθούν τα πάντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την παραδοχή της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ ότι καταγράφει στοιχεία από όλες τις εταιρείες του Διαδικτύου αναφέρονται οι New York Times σε δημοσίευμα τους, στο οποίο αναφέρονται στη δημιουργία ενός λογαριασμού στο twitter με όνομα «Δεν έχω τίποτα να κρύψω», στο οποίο όπως επισημαίνεται διάφοροι χρήστες εκφράζουν την αδιαφορία τους για την παρακολούθηση των προσωπικών τους δεδομένων.

Τελικά δεν ενδιαφέρονται όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου για την περίπτωση παρακολούθησης των προσωπικών τους δεδομένων από την κυβέρνηση αναφέρουν οι NYT, οι οποίοι αναφερόμενοι στον λογαριασμό «Δεν έχω τίποτα να κρύψω» στο twitter, δημοσιεύουν μερικές αναρτήσεις οι οποίες δείχνουν την αδιαφορία των χρηστών των social media για το εάν παρακολουθούνται ή όχι.

Μερικά από τα tweets που επισημαίνουν οι New York Times:

  • «Αν είναι ένας τρόπος να γλυτώσουμε από μια άλλη επίθεση όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, ας το κάνουμε. Τα emails μου και οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες δεν είναι άλλωστε και τόσο συναρπαστικά».
  • Ενας άλλος έγραψε: «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Επιπλέον, δεν έχω τίποτα να κρύψω».
  • Ενας άλλος αναρωτήθηκε: «Αν μοιράζεσαι ολόκληρη τη ζωή σου στα social media, τι σημασία έχει αν ρίχνει μια ματιά και η κυβέρνηση;»

Στη συνέχεια, το δημοσίευμα ασκεί κριτική στην αδιαφορία των χρηστών του Διαδικυου, υποστηρίζοντας πως «δεν αντιλαμβάνονται πολύ καλά την έννοια των ατομικών ελευθεριών», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τέλος, αναφέρεται πως «το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μόνο ένα σημείο αναφοράς γι'αυτή την καινούργια τάση: το ολοκληρωτικό αστυνομικό κράτος του 20ού αιώνα, όπου κάθε διείσδυση στην ιδιωτική ζωή ήταν έργο του τυραννικού μονοκομματικού κράτους. Η Αμερική όμως δεν είναι ένα είδος σύγχρονης Ανατολικής Γερμανίας με σελίδες του Facebook. Το πιθανότερο είναι ότι η εποχή μας χαρακτηρίζεται από αυτό που ο Αλέξις ντε Τοκβίλ είχε χαρακτηρίσει «ήπιο δεσποτισμό». Οι κυβερνήσεις έχουν εκτεταμένες, ενδεχομένως τυραννικές εξουσίες, αλλά οι πολίτες δεν αισθάνονται να καταπιέζονται ούτε να διώκονται.

Καλώς ήλθατε στο μέλλον. Σιγουρευτείτε μόνο ότι δεν έχετε τίποτα να κρύψετε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ