Βενιζέλος: «Μας χρησιμοποίησαν για να δοκιμασθεί το ΔΝΤ στην Ευρώπη» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Μας χρησιμοποίησαν για να δοκιμασθεί το ΔΝΤ στην Ευρώπη»

Βενιζέλος: «Μας χρησιμοποίησαν για να δοκιμασθεί το ΔΝΤ στην Ευρώπη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθησή του πως οι αξιωματούχοι της ΕΕ χρησιμοποίησαν την Ελλάδα προκειμένου να δοκιμασθεί ένας νέος θεσμικός ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μέσα στην καρδιά της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικο CRASH και τον δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η «απόβαση» του ΔΝΤ στην Ευρώπη αποτελεί «μία αρνητικότατη εξέλιξη για την Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία μας υπερβαίνει κατά πολύ ως Ελλάδα. Νομίζω ότι εμείς ήμασταν απλώς το πρόσχημα», είπε ο κ. Βενιζέλος για να συμπληρώσει:

«Η παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ευρωζώνη είναι το αντίστοιχο με την παρουσία του ΝΑΤΟ στη μεταπολεμική Ευρώπη από πλευράς στρατιωτικής ασφάλειας. Δεν υπάρχει, λοιπόν, καμία αμφιβολία ότι αυτή η αρνητική για την αυτονομία της Ευρώπης εξέλιξη πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα αντίστροφα, δηλαδή να τονιστεί ότι είναι ευρωατλαντικό, ευρωαμερικανικό ζήτημα η νομισματική και οικονομική ασφάλεια της Ευρωζώνης. Αλλά αυτό είναι η μετατροπή μίας αρνητικής εξέλιξης σε στρατηγικό πλεονέκτημα, επειδή πρέπει να αξιοποιούμε τους νέους συσχετισμούς. Δεν είναι κάτι που θα το ήθελα, είναι κάτι που τώρα πρέπει να το αξιοποιήσω».

Το κωμικοτραγικό τριπλό στερεότυπο

Εξάλλου ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε έμμεσες βολές κατά των κυβερνητικών του εταίρων, απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως «το μισό εκλογικό σώμα δεν εκφράζεται στις δημοσκοπήσεις και αυτό οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι έχει επιβληθεί από το επικοινωνιακό σύστημα ένα τριπλό στερεότυπο, το οποίο αγγίζει τα όρια του κωμικοτραγικού. Δηλαδή το στερεότυπο ενός πρωθυπουργού ο οποίος ''καθαρίζει'' αφ' υψηλού τα θέματα, λες και όλα ήταν κακά και τώρα γίνονται καλά, ενώ εφαρμόζεται η ίδια πολιτική, αυτή που εμείς διαμορφώσαμε και οριστικοποιήσαμε το Φεβρουάριο του 2012. Υπάρχει ένας συμπαθής τρίτος εταίρος, ο οποίος προσφέρει αριστερή κάλυψη στην κυβέρνηση και δεν μετέχει σε παραδοσιακές κυβερνητικές ευθύνες, οπότε τον αντιμετωπίζουμε πολύ ευγενικά, και υπάρχει το συνηθισμένο θύμα, ο αμνός ο αίρων τας αμαρτίας του κόσμου, που είναι το ΠΑΣΟΚ. Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ