Ολεγκ Ντεριπάσκα: Ο πρώην φτωχός, νυν μεγιστάνας που ξεφτίλισε ο Πούτιν ψάχνει εξοχικό στο Πόρτο Χέλι - iefimerida.gr

Ολεγκ Ντεριπάσκα: Ο πρώην φτωχός, νυν μεγιστάνας που ξεφτίλισε ο Πούτιν ψάχνει εξοχικό στο Πόρτο Χέλι

Eπέλαση Ρώσων Μεγιστάνων στην Ελλάδα: Στο Πόρτο Χέλι ψάχνει την... Ιθάκη του ο β
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eκτός από τους Ρώσους πολίτες που συρρέουν κατά χιλιάδες στην Ελλάδα για τις διακοπές τους, ερωτευμένη με τη χώρα μας δηλώνει και η επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας. Μετά τον Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ που αγόρασε τον Σκορπιό, ενδιαφέρον για να αποκτήσει ένα κομμάτι ελληνικής γης εκδηλώνει και ο νεόπλουτος, «βασιλιάς του αλουμινίου» Ολεγκ Ντεριπάσκα.

Οπως αναφέρει ο ιστότοπος Zougla, ο Ντεριπάσκα επισκέφθηκε το Πόρτο Χέλι για πρώτη φορά πέρυσι και το... ερωτεύτηκε. Ο Ρώσος νεοκροίσος το περασμένο καλοκαίρι ταξίδεψε στις ελληνικές θάλασσες με το 72 μέτρων σκάφος του «Queen K», ωστόσο, το μέρος εκείνο που τον εντυπωσίασε ήταν το Πόρτο Χέλι. Για το λόγο αυτό βγήκε αμέσως στο σεργιάνι για μια... έπαυλη, την οποία εξακολουθεί να αναζητά.

Ποιος είναι ο Ολεγκ Ντεριπάσκα

Ο Ολεγκ Ντεριπάσκα κατάφερε από την απόλυτη ένδεια να δημιουργήσει την πρώτη βιομηχανία επεξεργασίας αλουμινίου σε ολόκληρη τη Ρωσία και μία από τις 10 μεγαλύτερες του κόσμου. Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του σήμερα αγγίζει τα 8,5 δισ. δολάρια.

Το επεισόδιο με τον Πούτιν

Στην ιστορία έμεινε το απίστευτο επεισόδιο που εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον Ολεγκ Ντεριπάσκα και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όταν ο δεύτερος ταξίδεψε ως την πόλη Πικάλεβο για να υποχρεώσει τον μεγιστάνα να πληρώσει επιτέλους τους εργάτες των ορυχείων του.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο Βλαντιμίρ Πούτιν, φανερά εκνευρισμένος, αφού έβρισε τον Ντεριπάσκα παρουσία των εργατών του χαρακτηρίζοντάς τον αναίσθητο, του πέταξε κατάμουτρα ένα στυλό και τον διέταξε εκείνη τη στιγμή να βάλει την υπογραφή του στις εντολές πληρωμών. Ο Ολεγκ υπέγραψε αμέσως και κατάπιε για πάντα την ταπείνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ