Αμεσες απολύσεις και μετακινήσεις φέρνει η άφιξη της Τρόικα - iefimerida.gr

Αμεσες απολύσεις και μετακινήσεις φέρνει η άφιξη της Τρόικα

Αμεσες απολύσεις και μετακινήσεις φέρνει η άφιξη της Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντονη κινητικότητα στην κυβέρνηση επιφέρει ο ερχομός της Τρόικα στην Αθήνα, καθώς οι πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες οδηγούν σε αγώνα δρόμου τους Ελληνες αξιωματούχους.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο, ο Αντώνης Σαμαράς είχε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου ο υπουργός Οικονομικών να ενημερώσει τον πρωθυπουργό, ενόψει της έλευσης της Τρόικα, για τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Τα πάντα είναι ανοιχτά»

Το στίγμα της συνάντησης των δύο ανδρών, έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας στην ερώτηση για το ποια θέματα είναι τα σημαντικότερα:

«Είναι πολλά σημαντικά» απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εξάλλου, σε άλλη ερώτηση, εάν έχουμε για παράδειγμα ζητήματα εσόδων, απάντησε πως «τα πάντα έχουμε, τα πάντα έχουμε ανοιχτά».

Το αγκάθι των απολύσεων

Στο επίκεντρο των συζητήσεων με την Τρόικα αναμένεται να τεθεί το ζήτημα των αναγκαστικών αποχωρήσεων στο δημόσιο τομέα, καθώς και το κλείσιμο οργανισμών. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, στο Mega, ως τα τέλη του έτους αναμένεται να προωθηθούν τα ζητήματα του κλεισίματος οργανισμών και των αποχωρήσεων, οι οποίες θα γίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου και των διαδικασιών για τους δημοσίους υπαλλήλους – και όχι οριζόντια.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των αναγκαστικών αποχωρήσεων, ο κ. Μανιτάκης τον υπολόγισε σε περίπου 4.000. Μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι διαδικασίες για τις πρώτες 2.000 αποχωρήσεις και έως το Δεκέμβριο του 2013 υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και για τις υπόλοιπες. «Οριζόντιες απολύσεις δεν θα γίνουν. Θα τηρήσουμε τον κώδικα και τις διαδικασίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.

Μέσα στον Ιούνιο οι 12.500 μετακινήσεις

Εξάλλου, ο κ. Μανιτάκης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μη μετακινηθούν συνολικά 25.000 δημόσιοι υπάλληλοι. Μάλιστα

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής των Καλαβρύτων από την αυτοκτονία ενός 26χρονου εξαιτίας ερωτικής απογοήτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr

σημείωσε πως 12.500 υπάλληλοι θα έχουν μετακινηθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου.

«Πρέπει να πάρουμε τα αποτελέσματα των αξιολογήσεων για να μη γίνουν τυφλές απολύσεις», είπε ο Αντώνης Μανιτάκης ενώ για τις αποχωρήσεις των επίορκων τόνισε ότι «έχουν καθυστερήσει επειδή δεν λειτουργούσαν τα πειθαρχικά συμβούλια, με το άλλοθι των ποινικών δικαστηρίων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ