Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride [εικόνες] - iefimerida.gr

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride [εικόνες]

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στη φετινή παρέλαση του Athens Pride, στην πλατεία Κλαυθμώνος, η οποία έδωσε ένα σαφές μήνυμα ανάγκης για ισότητα και αλληλεγγύη των ανθρώπων.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Πρόκειται για μια εκδήλωση για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ (λεσβιακών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και διαφυλικών) ατόμων που διοργανώνεται επί δέκα χρόνια στη χώρα μας, αλλά που στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης και τις ΗΠΑ μετράει δεκαετίες. Τη στήριξή τους στο 9ο Athens Pride εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και η Δράση.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το Athens Pride 2013 έχει καταρτίσει έναν μακρύ κατάλογο με αιτήματα για τη νομική κατοχύρωση βασικών δικαιωμάτων όσον αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου -κάτι που οφείλει να παρέχει σε όλα τα μέλη της κάθε δημοκρατική κοινωνία.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Διαβάστε ΕΔΩ για την ιστορία της εκδήλωσης.

Το σίγουρο είναι πως η Αθήνα έγινε πολύχρωμη για να υποδεχθεί την παρέλαση του Athens Pride.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Τι έγινε στο «Athens Pride»

Κρατώντας χρωματιστά μπαλόνια και με το σύνθημα «η Αθήνα δικιά μας», χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στην 9η διοργάνωση «Athens Pride». Η συγκέντρωση μελών ομοφυλοφιλικών κοινοτήτων ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Κλαυθμώνος, όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από μέλη των κοινοτήτων, καθώς και από τις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Γιαννακάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλικής Κατριβάνου. Χαιρετισμό απηύθυνε και ο ακτιβιστής για τα δικαιώματα του ανθρώπου και εθελοντής σε πλήθος οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, Γρηγόρης Βαλλιανάτος.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

Χαιρετισμό είχε προγραμματιστεί να απευθύνει και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ωστόσο, δεν παρέστη, γεγονός το οποίο σχολιάστηκε αρνητικά από τους διοργανωτές. Ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος στην οποία συμμετείχαν, σύμφωνα με εκπροσώπους της ΕΛΑΣ, περίπου 2.000 άτομα και σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερα από 5.000.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 5

Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσαν και εκπρόσωποι ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Ολλανδίας και άλλων.

Το ρυθμό στην πορεία έδινε το μουσικό συγκρότημα κρουστών «Quilombo», το οποίο προπορευόταν, ακολουθούμενο από διαδηλωτές και διακοσμημένα οχήματα.

Πολύχρωμη η Αθήνα στο Athens Pride  [εικόνες]  | iefimerida.gr 6

(φωτό: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ