Υγεία και διατροφή: Οταν τα γλυκά γίνονται εμμονή - iefimerida.gr

Υγεία και διατροφή: Οταν τα γλυκά γίνονται εμμονή

Υγεία και διατροφή: Οταν τα γλυκά γίνονται εμμονή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εχετε παρατηρήσει ποτέ ότι κάθε φορά που προσπαθείτε να κόψετε τα γλυκά και τη ζάχαρη από τη διατροφή σας, στη συνέχεια την ζητάτε ακόμα περισσότερο; Την απάντηση σε αυτό το φαύλο κύκλο που έχει καταστρέψει αμέτρητες δίαιτες δίνουν Αμερικανοί επιστήμονες.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο στο vita.gr, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολούμπια παρατήρησαν ότι όταν προσπαθούμε να αγνοήσουμε ένα τρόφιμο ή ένα αντικείμενο, τόσο περισσότερο ο εγκέφαλός μας επικεντρώνεται σε αυτό και εν τέλει το ζητάει ακόμη περισσότερο απ' ότι θα το ήθελε υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Παράλληλα, όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, η επιθυμία για το «απαγορευμένο» μειώνεται αισθητά, όταν η απαγόρευση αφορά περισσότερα από ένα άτομα. Αν για παράδειγμα η ζάχαρη είναι απαγορευμένη σε μία ομάδα ανθρώπων και όχι σε ένα άτομο μεμονωμένα, τότε γίνεται λιγότερο ελκυστική.

Η επιστημονική έρευνα έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση ότι τα ομαδικά προγράμματα αδυνατίσματος είναι εν τέλει πολύ πιο επιτυχημένα από τις μεμονωμένες δίαιτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ