Νέο μακελειό στις ΗΠΑ - Ενοπλος σκότωσε 5 έξω από κολλέγιο - iefimerida.gr

Νέο μακελειό στις ΗΠΑ - Ενοπλος σκότωσε 5 έξω από κολλέγιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πέντε νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός του νέου μακελειού που σημειώθηκε στην Καλοφόρνια των ΗΠΑ την Παρασκευή. Ανάμεσα στα θύματα και ο δράστης της νέας αιματηρής επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας.

Δύο άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο σε μία κατοικία, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε διαφορετικά σημεία προτού οι αστυνομικοί εξοντώσουν τον δράστη, δήλωσε ο αρχιφύλακας Ρίτσαρντ Λιούις.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει πως ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε έξι, συν τον δράστη.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό, αλλά δεν έχει καμία επίδραση στην επίσκεψη. Προς το παρόν, παραμένει αρμοδιότητα της τοπικής αστυνομίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ασφάλειας του προέδρου, Εντγουιν Ντόνοβαν. Σύμφωνα με τις αρχές στο εσωτερικό ενός σπιτιού που πήρε φωτιά βρέθηκαν τουλάχιστον δυο πτώματα, αλλά δεν διευκρινίζεται αν οι νεκροί ή η φωτιά σχετίζονται με τους πυροβολισμούς.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας που εποπτεύει τους αυτοκινητόδρομους είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι οι αστυνομικοί είχαν λάβει αναφορά για έναν ένοπλο άντρα που έφερε "πολλά όπλα" και άνοιγε πυρ με στόχο κινούμενα οχήματα ιδιωτικής χρήσης, αλλά και δημόσιας χρήσης, όπως λεωφορεία. Αυτόπτες μάρτυρες σε ένα λεωφορείο ανέφεραν ότι ένας άντρας με βαρύ οπλισμό έβαλε κατά του οχήματος.

Πριν από την αστυνομική επιβεβαίωση για τους έξι νεκρούς ιατρικές υπηρεσίες στο Λος Αντζελες είχαν αναφέρει το θάνατο τουλάχιστον μιας γυναίκας από τους πυροβολισμούς. «Τρεις γυναίκες εισήχθησαν στο νοσοκομείο», δήλωσε ένας γιατρός στο UCLA Medical Center,. «Δυο από αυτές ήταν σε κρίσιμη κατάσταση. Η μία κατέληξε και η άλλη είναι στο χειρουργείο σε κρίσιμη κατάσταση» είπε ο γιατρός . «Τρεις ακόμη τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του UCLA στη Σάντα Μόνικα με ελαφρά τραύματα», δήλωσε ο ίδιος γιατρός σε εκπομπή του CNN.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ