Oι διαδηλωτές αγνόησαν τον Ερντογάν - Συγκεντώθηκαν και την Παρασκευή στην πλατεία Ταξίμ - iefimerida.gr

Oι διαδηλωτές αγνόησαν τον Ερντογάν - Συγκεντώθηκαν και την Παρασκευή στην πλατεία Ταξίμ

Oι διαδηλωτές αγνόησαν τον Ερντογάν - Συγκεντώθηκαν και την Παρασκευή στην πλατε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για όγδοη συνεχή ημέρα, αψηφώντας τις προτροπές να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν και την Παρασκευή στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Η συγκέντωση ήταν ειρηνική και το κλίμα λιγότερο τεταμένο σε σχεήση με τα προηγούμενα βράδια.

Επιστρέφοντας στην Τουρκία από την περιοδεία του στη βόρεια Αφρική, τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απαίτησε να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις. «Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί απέναντι σε εκείνους που διαταράσσουν τη γαλήνη και προσπαθούν να εκτρέψουν τη δημοκρατία», προειδοποίησε.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Ερντογάν μίλησε σε ημερίδα με θέμα τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκη Ενωση που διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίζοντας «επίθεση εναντίον της λαϊκής βούλησης» τις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη χώρα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ