Αδύναμο σημείο της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτήρισε την Ευρωζώνη μέλος της ΕΚΤ - iefimerida.gr

Αδύναμο σημείο της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτήρισε την Ευρωζώνη μέλος της ΕΚΤ

Αδύναμο σημείο της παγκόσμιας οικονομίας χαρακτήρισε την Ευρωζώνη μέλος της ΕΚΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη έκανε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Εβαλντ Νοβότνι. Κατά τον διοικητή της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας, η Ευρωζώνη είναι το αδύναμο σημείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ενώ για την Ελλάδα προέβλεψε ύφεση 4,8% για το 2013.

Στην έκθεση της ΑΚΤ, με τις προβλέψεις για την εξέλιξη της οικονομίας, προβλέπεται ύφεση κατά μέσο όσο 0,6% για το χώρο της Ευρωζώνης αυτή τη χρονιά, ενώ για την επόμενη εκτιμάται ανάπτυξη 1,1%. Οσο για τα δεδομένα για την Ελλάδα, για το 2014 προβλέπεται ύφεση 1,2%.

Στην ανάλυσή του ο κ. Νοβότνι ανέφερε πως από το Νοέμβριο του 2011 γίνονται συνεχώς αναθεωρήσεις προς τα κάτω στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, ενώ φαίνεται πως η οικονομική πολιτική υποτίμησε τη δυναμική της ύφεσης. Ακόμη επεσήμανε πως, σε αντίθεση με την οικονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωζώνη δεν μπόρεσε να βγει από την ύφεση και αυτό κυρίως επειδή στη Γηραιά Ηπειρο λείπει η ισχυρή εσωτερική ζήτηση.

Επιπλέον, ο διοικητής της ΑΚΤ επεσήμανε πως ακόμη και χώρες όπως η Φινλανδία και η Ολλανδία βρίσκονται σε ύφεση, ενώ χαρακτήρισε ως ανησυχητική εξέλιξη το γεγονός ότι ακόμη και η Γερμανία χάνει σε δυναμική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ