«Παίζετε ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή των διαδηλωτών» - iefimerida.gr

«Παίζετε ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή των διαδηλωτών»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή χρησιμοποίησε το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής και ο κ. Αλ. Αλαβάνος, ο οποίος επεσήμανε ότι σήμερα στην Ελλάδα εκδηλώνεται το δόγμα του διπλού «σοκ και δέους» που «έχει εφαρμοσθεί στη χούντα του Πινοσέτ, στην Αγγλία της Θάτσερ, στη Ρωσία του Γιέλτσιν».

Σύμφωνα με Το Βήμα κ. Αλαβάνος κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για «συνταγματική εκτροπή» γιατί «αφού βούτηξε την ψυχή του στον υπόνομο της απληστίας των τοκογλύφων, ρισκάρει να βουτήξει τα χέρια του στο αίμα των διαδηλωτών». Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Παπουτσή, «από τους πρώτους προέδρους της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ», κατηγορώντας τον ότι «ακολουθεί μια πολιτική γενιτσαρισμού, υπηρετεί τα ίδια αφεντικά ενάντια στα οποία αγωνίσθηκε η νέα γενιά εκείνους τους χρόνους, εφαρμόζει μια κυνική τακτική που οδηγεί σε νέα Μαρφίν».

Προσδιορίζοντας το δόγμα του διπλού «σοκ και δέους» στη χώρας μας, το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής αναφέρεται από τη μια στο «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα» με το οποίο επιχειρείται «η χαριστική βολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κοινωνικό κράτος, τη δημόσια περιουσία, την απασχόληση, τα όνειρα της νέας γενιάς» και από την άλλη «στο «σοκ και δέος» χημικού πολέμου, στυγνής βίας, ρώσικης ρουλέτας με τη ζωή των διαδηλωτών, αναβίωσης του κλίματος τρόμου της εποχής των συνταγματαρχών».

Επίσης, σχετικά με τα επεισόδια, ο κ. Αλαβάνος κατήγγειλε «τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς που ηγούνται στις συμμορίες των γηπέδων και του υποκόσμου, κατευθύνουν τις λεηλασίες καταστημάτων, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα κοινωνικό φαινόμενο προσφυγής στην τυφλή βία στο περιθώριο της νεολαίας, ενάντια σε όλη τη νεολαία και τον λαό και χρησιμοποιούν τις πέτρες και τις μολότοφ με την ίδια αποτελεσματικότητα που χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες κρότου - λάμψης».

Ονομαστική αναφορά - καταγγελία από το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής γίνεται και στον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ κ. Γ. Παναγόπουλο και στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σπ. Παπασπύρο «γιατί οργάνωσαν μια κινητοποίηση κατόπιν εορτής, το απόγευμα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, και γιατί συνειδητά αρνήθηκαν να ασκήσουν τον ρόλο της περιφρούρησης στην πηγαία και αισιόδοξη αυθόρμητη κινητοποίηση του λαού στην πλατεία Συντάγματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ