Συμβούλιο της Ευρώπης: Η λιτότητα στην Ισπανία «καταπατά» ανθρώπινα δικαιώματα - iefimerida.gr

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η λιτότητα στην Ισπανία «καταπατά» ανθρώπινα δικαιώματα

Συμβούλιο της Ευρώπης: Η λιτότητα στην Ισπανία «καταπατά» ανθρώπινα δικαιώματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τραγικές είναι οι συνέπειες που έχει η λιτότητα στην Ισπανία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό αναφέρει έκθεση του αρμοδίου Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης, Νιλς Μούιζνιεκς. Σε αυτή αναφέρει σοκαριστικά στοιχεία, όπως το γεγονός ότι το 30% των παιδιών ζουν κοντά στο όριο της φτώχειας.

Σύμφωνα με την έκθεση, από την οποία δημοσίευσε πληροφορίες το ΑΠΕ, οι προϋπολογισμοί λιτότητας στην Ισπανία στερούν από τους κατοίκους της χώρας θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά της κοινωνικής προστασίας, της πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη, της παροχής κατάλληλης στέγης και ποιοτικής εκπαίδευσης.

Ο Νιλς Μούιζνιεκς αναφέρει στην έκθεση πως πολλά παιδιά λιποθυμούν μέσα σε σχολεία εξαιτίας της ελλιπούς σίτισής τους και αρκετά αναγκάζονται να φορούν τα ίδια ρούχα επί εβδομάδες. Ο Επίτροπος ακόμη εκφράζει την ικανοποίησή του για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έθεσαν σε εφαρμογή οι αρχές της Ανδαλουσίας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η επαρκής διατροφή των παιδιών, αλλά υπογράμμισε ότι ανάλογα μέτρα πρέπει να ληφθούν σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, στην έκθεση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στη συμπεριφορά των αστυνομικών αρχών απέναντι σε διαδηλωτές, με τον Επίτροπο να ασκεί έντονη κριτική για το γεγονός ότι τα τελευταία δύο χρόνια ελάχιστοι αστυνομικοί τιμωρήθηκαν επειδή άσκησαν υπέρμετρη βία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ