Συνθέτης παίζει μουσική με τον Πύργο του Άιφελ -Τον μετατρέπει σε ένα τεράστιο κρουστό [βίντεο] - iefimerida.gr

Συνθέτης παίζει μουσική με τον Πύργο του Άιφελ -Τον μετατρέπει σε ένα τεράστιο κρουστό [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Joseph Bertolozzi είναι ένας Αμερικανός συνθέτης που φαίνεται πως εμπνέεται από τη χρήση ενός «μουσικού οργάνου» διαφορετικού από τα συνηθισμένα, τον Πύργο του Άιφελ!

Ο ίδιος αντιμετωπίζει το "εμβληματικό" μνημείο της Γαλλίας ως ένα γιγαντιαίο "κρουστό", το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για τους ήχους που παράγει. Μαζί με μία ομάδα από μηχανικούς ήχου, ο Bertolozzi επισκέφθηκε τον Πύργο του Άιφελ και πραγματοποίησε ηχογραφήσεις σ' αυτόν. Κατά τη διάρκεια δύο ημερών, περισσότεροι από 400 ήχοι "αιχμαλωτίστηκαν" με τη βοήθεια αξεσουάρ (όπως μπαγκέτες για ντραμς κ.ά) τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ώστε ο ίδιος και οι συνεργάτες του να χτυπήσουν διαφορετικές επιφάνειες του Πύργου, σαν να επρόκειτο για κάποιο γιγαντιαίο κρουστό μουσικό όργανο.

Ο Αμερικανός συνθέτης φιλοδοξεί να αξιοποιήσει τις ηχογραφήσεις, δημιουργώντας μία μουσική σύνθεση διάρκειας μίας ώρας με την ονομασία "Tower Music", που ελπίζει κάποια στιγμή να μπορέσει να παίξει και live – αν είναι δυνατόν μέσα στην επόμενη χρονιά η οποία συμπίπτει με τον εορτασμό των 125 χρόνων του Πύργου του Άιφελ.

Για το πρότζεκτ του το οποίο επεξεργάζεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει λάβει μάλιστα και χρηματοδότηση πάνω από 40.000 δολάρια από ιδιώτες, ενώ έχει πείσει και τους υπευθύνους του Πύργου για να του επιτρέψουν να πραγματοποιήσει την ιδέα του.

Πριν από την ενασχόλησή του με τον Πύργο του Άιφελ, ωστόσο, είχε ολοκληρώσει ένα παρόμοιο πρότζεκτ παράγοντας μουσική από μία γέφυρα του ποταμού Hudson στη Νέα Υόρκη όπως αναφέρει το digitallife.

Δείτε τον Joseph Bertolozzi να παρουσιάζει την ιδιαίτερη "ιδέα" του:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ