Οταν ο σχεδιαστής έχει έμπνευση -Εκατό καρέκλες σε εκατό ημέρες από τον Ιταλό Μαρτίνο Γκάμπερ [εικόνες] - iefimerida.gr

Οταν ο σχεδιαστής έχει έμπνευση -Εκατό καρέκλες σε εκατό ημέρες από τον Ιταλό Μαρτίνο Γκάμπερ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καρέκλες έχουν την δική τους ιστορία, μια ιστορία που αφηγείται με πολύ στυλ, ο Ιταλός σχεδιαστής επίπλων, Μαρτίνο Γκάμπερ, ο οποίος επί εκατό ημέρες έφτιαχνε και μια διαφορετική καρέκλα χρησιμοποιώντας υλικά που έχει μαζέψει από κάδους απορριμμάτων ή ακόμη και από τον δρόμο.

«Η καρέκλα είναι το αρνητικό αποτύπωμα του ανθρώπινου σώματος, λόγω της χρήσης της. Σ' αυτήν δουλεύουμε, χαλαρώνουμε, τρώμε. Πρόκειται για σύνθεση ζωής» λέει ο 37χρονος σχεδιαστής, ο οποίος παρουσιάζει το πρότζεκτ του «100 καρέκλες σε 100 ημέρες» στο Μουσείο Μπενάκη. Καρέκλες που έχουν σωσίβιο στην θέση των μπράτσων, άλλες, πλαστικές, επενδυμένες με πολυτελές ύφασμα, ή με κάθισμα από καλάθι αχρήστων, πόδια από κουνιστή καρέκλα. Οι αυθόρμητες και ελεύθερες δημιουργίες του ανταποκρίνονται στο τρίπτυχο, «ανακυκλώνω, αναδημιουργώ, ανακαλύπτω εκ νέου» .

«Οι καρέκλες μου δεν είναι πάντα πολύ άνετες, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορείς να καθίσεις πάνω τους», σχολιάζει ο δημιουργός τους, που σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησε την καριέρα του ως μαθητευόμενος πλάι σε έναν επιπλοποιό.

Οι καρέκλες του Μαρτίνο Γκάμπερ όμως στην Ελλάδα δεν έρχονται μόνο για να εντυπωσιάσουν τους φίλους του ντιζάιν, αλλά και για να ενισχύσουν τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» μέσω μέρους των εσόδων της έκθεσης «Μαρτίνο Γκάμπερ, 100 καρέκλες σε 100 ημέρες» που εγκαινιάζεται στις 5 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου) και θα διαρκέσει έως τις 28 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ