O τρανσέξουαλ ΟΫΚΑΣ που έκρυβε μέσα του μια Αμαζόνα [εικόνες] - iefimerida.gr

O τρανσέξουαλ ΟΫΚΑΣ που έκρυβε μέσα του μια Αμαζόνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον γύρο του διαδικτύου έχει κάνει η είδηση για την κυκλοφορία του Warrior Princess: A U.S. Navy SEAL's Journey to Coming out Transgender, του βιβλίου που περιγράφει την κρυφή ζωή του βετεράνου ΟΥΚΑ Κρις Μπεκ που πέρασε 20 χρόνια προσπαθώντας να κρύψει αυτό που είναι.

«Δεν πιστεύω ότι η ψυχή έχει φύλο. Ο νέος δρόμος που έχω επιλέξει έχει στόχο να κάνει την ψυχή μου ολοκληρωμένη και χαρούμενη. Ελπίζω το ταξίδι μου να βοηθήσει τον κόσμο να θεραπευτεί από το κοινωνικο-θρησκευτικό δόγμα που επιβάλλει την ύπαρξη μόνο δυο φύλων».

Αυτό γράφει στο βιβλίο της (που κυκλοφορεί την 1η Ιουνίου) η Κρίστεν Μπεκ (σ.σ. Πρώην Κρις Μπεκ), ένας παρασημοφορημένος Navy Seal που υπηρέτησε το σώμα επί 20 χρόνια, πήρε μέρος και 13 αποστολές και υπήρξε μέλος της ελίτ ομάδας SEAL Team 6 που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

O τρανσέξουαλ ΟΫΚΑΣ που έκρυβε μέσα του μια Αμαζόνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Άν Σπέκχαρντ, που έγραψε μαζί του το βιβλίο, «Ο Κρίς, που μεγάλωσε ως χριστιανός σε μια μικρή κοινότητα, ήθελε πραγματικά να γίνει κορίτσι. Αλλά καταπίεσε αυτή την επιθυμία του επί δεκαετίες στα πλαίσια της εκπαίδευσής του ως Navy Seal και των μαχών στο Αφγανιστάν στις οποίες πήρε μέρος». Επιλέγοντας να μην αποκαλύψει την σεξουαλική του ταυτότητα στα πλαίσια της σχετικής «Don't Ask, Don't Tell» οδηγίας που επικρατούσε τότε.

Μετά την αποστράτευσή του το 2011, λίγο πριν την επιδρομή στον Μπιν Λάντεν, ο Μπεκ βρήκε το κουράγιο να πει την ιστορία του προσπαθώντας -σύμφωνα με την Huffington Post- να αρθεί η απαγόρευση που επικρατεί στον αμερικάνικο στρατό σχετικά με τους τρανσέξουαλ.

O τρανσέξουαλ ΟΫΚΑΣ που έκρυβε μέσα του μια Αμαζόνα [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ