Με εισαγγελική παρέμβαση ξεκίνησαν πάλι τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά - iefimerida.gr

Με εισαγγελική παρέμβαση ξεκίνησαν πάλι τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά

Με παρεμβαση Εισαγγελέα ξεκίνησαν πάλι τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επειτα από ταλαιπωρία αρκετών ωρών για τους επιβάτες, ξεκίνησαν τα δρομολόγια των πλοίων από τον Πειραιά. Στο λιμάνι βρέθηκε εισαγγελέας, ο οποίος έκανε σύσκεψη με τους ναυτεργάτες και στη συνέχεια διαλύθηκαν τα μπλόκα, επιτρέποντας την αναχώρηση του «Μυτιλήνη» για τη Σάμο και την Ικαρία.

Ο εισαγγελέας έφτασε στον Πειραιά το απόγευμα και ενημέρωσε τους ναυτεργάτες και τα μέλη του πληρώματος πως είναι επιστρατευμένοι και αν δεν σταματήσουν θα πρέπει να συλληφθούν. «Η πολιτική επιστράτευση δεν έχει καμία σχέση με τις οφειλές δεδουλευμένων. Αν θέλετε μπορείτε να μας συλλάβετε» απάντησαν τα στελέχη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Επειτα όμως από τη σύσκεψη επετράπη να ξεκινήσουν τα δρομολόγια.

Παράλληλα όμως, οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις τον Ιούλιο, αν δεν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στα πληρώματα των πλοίων έως το τέλος του μήνα. Οι εκπρόσωποι των ακτοπλοϊκών εταιρειών αντιπρότειναν η εξόφληση να γίνει έως το τέλος Ιουλίου, κάτι που προκάλεσε τη δυσφορία της ΠΝΟ, η οποία θα συνεδριάσει για το θέμα.

Την Πέμπτη θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στην ΠΝΟ και το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, με αντικείμενο τις συλλογικές συμβάσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ