Υποσχέσεις για σταδιακή εξόφληση στην «Ελευθεροτυπία», μόνο στην περίπτωση που δεν γίνει απεργία - iefimerida.gr

Υποσχέσεις για σταδιακή εξόφληση στην «Ελευθεροτυπία», μόνο στην περίπτωση που δεν γίνει απεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κίνηση τακτικής από το Χάρη Οικονόμοπουλο σε μια προσπάθεια να μην σταματήσει η έκδοση της «Ελευθεροτυπίας». Την ημέρα λήξης της προθεσμίας οικειοθελούς αποχώρησης, η διοίκηση για όσους μείνουν, δηλώνει πως η οφειλόμενη μισθοδοσία θα καταβληθεί σταδιακά... και μετά βλέπουμε.

Σε ενημέρωση του οικονομικού διευθυντή της εφημερίδας προς τον εκπρόσωπο των εργαζομένων δόθηκε η υπόσχεση πως θα καταβληθεί, ανάλογα με τα χρήματα που θα έχουν συγκεντρωθεί ως τότε στο ταμείο της εταιρείας, ποσό ίσο περίπου με το ήμισυ του μισθού Απριλίου.

Το υπόλοιπο του μισθού, θα μπορέσει να εξοφληθεί μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου υπό την προϋπόθεση της αδιατάρακτης λειτουργίας της επιχείρησης και της διατήρησης εργασιακής ειρήνης που δεν θα υπονομεύει τις σε εξέλιξη συζητήσεις για την συμμετοχή νέων μετόχων στην επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί η καταβολή του μισθού για τον Απρίλιο, ενώ για τα οφειλόμενα του Μαΐου θα γίνει ενημέρωση την ερχόμενη εβδομάδα.

Για όσους εργαζόμενους παραμείνουν η διοίκηση της Τρίτης Οψης δηλώνει πως η καταβολή των επόμενων μισθών μέχρι και αυτόν του Σεπτεμβρίου δεν μπορεί να εξυπηρετείται παρά μόνο εάν τα έσοδα από την κυκλοφορία του φύλλου και τη διαφήμιση επαρκούν μετά την κάλυψη των δαπανών έκδοσης και τις καταβολές των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών παρακρατούμενων φόρων και των σχετικών ρυθμίσεων, εκτός κι αν βρεθεί επενδυτής ή μεταβιβασθεί η εταιρία.

Για όσους αποφασίσουν να φύγουν ο χρονικός ορίζοντας της καταβολής των δεδουλευμένων θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εργαζομένων που θα συμφωνήσουν στην καταγγελία των συμβάσεών τους με ημερομηνία 10 Ιουνίου. Υποθετικά σύμφωνα με τη διοίκηση, εάν καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις των εργαζομένων, τα δεδουλευμένα από 1η Μαΐου μέχρι 10 Ιουνίου και η αναλογία επιδόματος αδείας θα έχουν εξοφληθεί, στη χειρότερη περίπτωση, μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου. Κάτω από το βάρος των αυτών των εξελίξεων η γενική συνέλευση των εργαζομένων, μετατέθηκε για την επόμενη Δευτέρα, ενώ αναμένεται και παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ