Η Χάρτα του Ρήγα σε ψηφιακή έκδοση - iefimerida.gr

Η Χάρτα του Ρήγα σε ψηφιακή έκδοση

Η Χάρτα του Ρήγα σε ψηφιακή έκδοση: Θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ψηφιακή μορφή πρόκειται να παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου, η Χάρτα του Ρήγα, σε σχετική έκθεση που διοργανώνουν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αρχείων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το Βήμα, η έκθεση με τίτλο «Η Χάρτα του Ρήγα: από τα αρχεία στον ψηφιακό κόσμο», είναι, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της «μια ματιά στο εργαστήρι του Ρήγα και τη δημιουργία του Χάρτη, στους κώδικες, στα σύμβολα και τη χρήση τους ως μέσων επικοινωνίας. Πρόκειται για τον πρώτο χάρτη στον κόσμο που συνδέθηκε επίσημα με μία Επανάσταση».

Η Χάρτα του Ρήγα που περιλαμβάνεται στην έκθεση αφού πρόσφατα έγινε ομοιοτυπικό αντίγραφο της

Τα εγκαίνια θα περιλαμβάνουν και ομιλίες, αφιερωμένες στη μεγάλη Χάρτα της Ελλάδος του Ρήγα Βελεστινλή, ενώ η έκθεση θα λειτουργεί στο κτίριο της υπηρεσίας των Γενικών Αρχείων του Κράτους στο Ψυχικό από τις 11 μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ