Μπουτάρης: Δεν πηγαίνω στην Εκκλησία, αλλά πιστεύω βαθιά στον Θεό - iefimerida.gr

Μπουτάρης: Δεν πηγαίνω στην Εκκλησία, αλλά πιστεύω βαθιά στον Θεό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δική του άποψη για την θρησκεία εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με την Εκκλησία και για το εάν πιστεύει, κατά την διάρκεια δεξίωσης που παρέθεσε στους συμμετέχοντες στην 8η Ακαδημαϊκή Συνάντηση Διαλόγου μεταξύ Ιουδαϊσμού και Ορθοδοξίας, στο δημαρχείο.

Ο κ. Μπουτάρης, αντέκρουσε τις κατηγορίες που τον παρουσιάζουν ως άθεο, τονίζοντας πως «δεν πηγαίνω στην εκκλησία αλλά πιστεύω βαθιά στο Θεό», ενώ μάλιστα εκμυστηρεύτηκε ότι σε κάποια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή της ζωής του ξεκίνησε να διαβάζει τη Βίβλο, μαζί με την άρρωστη γυναίκα του, η οποία τελικά έχασε τη ζωή της, πριν από έξι χρόνια, από ανίατη νόσο. Τόνισε, επίσης, ότι στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα της κρίσης, συγκρούεται η οικουμενική αντίληψη, που προτάσσει την προστασία του αδύναμου, με τη ρατσιστική αντίληψη που καταδιώκει τον αδύναμο, αναφέρει η Ημερησία

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ