Ψηφίστηκε από 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο-Επιτυχία Βενιζέλου - iefimerida.gr

Ψηφίστηκε από 155 βουλευτές το Μεσοπρόθεσμο-Επιτυχία Βενιζέλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με 155 ψήφους από τις οποίες οι 154 ήταν από το ΠΑΣΟΚ και μία από την ανεξάρτητη πλέον βουλευτή Έλσα Παπαδημητρίου ψηφίστηκε από τη Βουλή το Μεσοπρόθεσμο. Ο κ.Αθανασιάδης, ο οποίος είχε δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψήφιζε, υποστήριξε ότι μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού σχετικά με τη ΔΕΗ και τα θέματα των υδάτων, αποφάσισε τελικά να δώσει θετική ψήφο. Κατά του Μεσοπρόθεσμου τάχθηκαν συνολικά 138 βουλευτές από Νέα Δημοκρατία, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ο κ.Παναγιώτης Κουρουμπλής από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι Γ.Δημαράς, Β.Οικονόμου, Σ.Σακοράφα, Δ.Παπαχρήστος. «Παρών» δήλωσαν οι πέντε βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Απουσίαζαν από την ψηφοφορία ο βουλευτής της ΝΔ Α.Καραγκούνης και ο ανεξάρτητος κ. Λιάνης.

Aνακοινώθηκε πριν από λίγο η διαγραφή του κ.Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε πως θα κρατήσει την έδρα του. Ερωτηματικό προς το παρόν και ο λόγος της απουσίας του κ. Καραγκούνη.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισήμανε στην ομιλία του ότι η Ελλάδα έχει μπροστά της μία σκληρή διαπραγμάτευση σχετικά με το πλαίσιο διευθέτησης του χρέους και άσκησε κριτική στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι «πρώτος εγώ κατέκρινα την ΕΕ γιατί δεν βλέπει τα πλεονεκτήματα ενός ευρωομολόγου».

Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε την Βουλή «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων» και να ανάψει το πράσινο φως για το Μεσοπρόθεσμο, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την κατάρρευση της χώρας».

Ενισχυμένος από την διαδικασία ψήφισης του μεσοπρόεθσμου εξέρχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος που με μετριοπαθείς και συναινετικούς χειρισμούς κατάφερε να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές να ψηφίζουν αλλά και να μην πολώσει τηνα αντιπολίτευση. Σε κάθε περίπτωση ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης φαίνεται ότι κατάφερε να δώσει ώθηση στην πλειοψηφία σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ