Λαγκάρντ: Αν μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, θα χαλαρώσετε - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Αν μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση, θα χαλαρώσετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία, παρά τη δύσκολη δημοσιονομική προσαρμογή, είναι λίγο-πολύ στη σωστή τροχιά δήλωσε σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ η Κριστίν Λαγκάρντ. «Μη χαλαρώνετε, δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες», λέει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Δεν πρέπει να πάνε χαμένες οι θυσίες και οι περικοπές στους μισθούς, τόνισε η Λαγκάρντ υποδεικνύοντας την ανάγκη για «μεγαλύτερη ενέργεια» στην εφαρμογή και την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων αυτών που όπως είπε, θα φέρουν μεγαλύτερο όφελος στην ελληνική οικονομία.

Αν και είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν είναι ασήμαντο θέμα, τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί λανθασμένο μήνυμα χαλάρωσης στη συλλογή των φόρων και στην αναδιοργάνωση του εισπρακτικού μηχανισμού.
Σε ό,τι αφορά τη μείωση του χρέους, επανέλαβε ότι εφόσον εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις-κάτι που γίνεται τώρα- και η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα, ισχύουν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για βοήθεια, αν και τόνισε πως δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ