Τουρκία: Συνδικαλιστική οργάνωση καλεί 240.000 εργαζομένους σε διήμερη απεργία - iefimerida.gr

Τουρκία: Συνδικαλιστική οργάνωση καλεί 240.000 εργαζομένους σε διήμερη απεργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις σημαντικότερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της Τουρκίας κάλεσε σε απεργία δύο ημερών, σήμερα και αύριο, προκειμένου να καταγγείλει την «τρομοκρατία» του κράτους απέναντι στους διαδηλωτές, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde, η οποία το χαρακτηρίζει σημάδι επιδείνωσης της λαϊκής οργής.

Η συνδικαλιστική οργάνωση πρόσκειται στην αριστερά, έχει την ονομασία Ομοσπονδία Συνδικάτων του Δημοσίου (KESK) και απευθύνεται σε 240.000 εργαζομένους και σε 11 συνδικάτα. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της η βιαιότητα της καταστολής των διαδηλώσεων μεταφράζει «την εχθρότητα απέναντι στη δημοκρατία» της ισλαμο-συντηρητικής κυβέρνησης Ερντογάν.

Για πρώτη φορά από την έναρξη των κινητοποιήσεων η αστυνομία διέλυσε χθες το βράδυ τους διαδηλωτές στην Αγκυρα με δακρυγόνα και ρίψεις νερού. Από την πλευρά του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε κάθε κατηγορία για αυταρχισμό και απέρριψε την ιδέα μιας «Τουρκικής Ανοιξης» ενώ δήλωσε από το Μαρόκο όπου βρίσκεται σε περιοδεία ότι η χώρα του ξαναβρίσκει σταδιακά την ηρεμία.

Ωστόσο ένας νέος άνθρωπος 22 ετών πέθανε τη Δευτέρα 3 Ιουνίου στο νοσοκομείο μετά από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στα νότια της Τουρκίας. Ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον διαδηλωτή δεν έχει ταυτοποιηθεί, σύμφωνα με την ιδιωτική τηλεόραση NTV. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του και πρόκειται για τον δεύτερο νεκρό των διαδηλώσεων των τελευταίων ημερών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ