Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης παραμένουν Τσεχία, Αυστρία, αλλά και Γερμανία μετά τις πλημμύρες που έχουν προκαλέσει τον θάνατο επτά ανθρώπων και τεράστιες υλικές ζημιές.

Στην Πράγα εκατοντάδες εθελοντές βοηθούν την πυροσβεστική και τους άνδρες ασφαλείας να δημιουργήσουν οδοφράγματα προκειμένου να μην επιτρέψουν στον ποταμό Βιτάβα - που έχει ξεχειλίσει - να...πνίξει το ιστορικό κέντρο της πόλης.

Οι αρχές έκλεισαν το μετρό και την γέφυρα Charles, ενώ ακόμα και οι τίγρεις του ζωολογικού κήπου μεταφέρθηκαν σε άλλο πιο ασφαλές μέρος για να μην πνιγούν. Οι Τσέχοι θεωρούν πως η οδοφράγματα που έχουν στήσει θα κρατήσουν για απόψε το βράδυ, αλλά φοβούνται πως αύριο το πρωί ο ποταμός θα φουσκώσει και πάλι.

Οι πλημμύρες στην Πράγα είναι οι χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας και όπως μεταδίδουν τα ξένα πρακτορεία έχουν προκαλέσει το θάνατο πέντε ανθρώπων. Αλλοι δύο έχουν χάσει τη ζωή τους στην Αυστρία.

Μεγάλο πρόβλημα, λόγω υπερχείλισης του Δούναβη αντιμετωπίζει και η Γερμανία όπου χιλιάδες κόσμος έχει εγκαταλείψει τα σπίτια του προκειμένου να εγκλωβιστεί. Αρκετά φράγματα σε Βαυαρία, Σαξονία και Θουριγγία έχουν σπάσει, η στάθμη του νερού στη πόλη Πασάου έφτασε τα 12 μέτρα και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των περιοχών έχει μείνει χωρίς ρεύμα.

Η γερμανική κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση έχει βγάλει στους δρόμους και 17,60 φαντάρους που σπεύδουν να συνεισφέρουν στις 28.000 κλήσεις για βοήθεια, ενώ η Ευρωπαϊκή Ενωση δήλωσε ότι θα βοηθήσει οικονομικά τις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες.

Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0
Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1
Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2
Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 3
Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 4
Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 5
Επτά νεκροί από τις πλημμύρες σε Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ