Ετσι προσπαθεί να προκαλέσει τον οίκτο των ενόρκων ο Πιστόριους πριν από τη δίκη - iefimerida.gr

Ετσι προσπαθεί να προκαλέσει τον οίκτο των ενόρκων ο Πιστόριους πριν από τη δίκη

Ετσι προσπαθεί να προκαλέσει τον οίκτο των ενόρκων ο Πιστόριους πριν από τη δίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εικόνα ενός αξύριστου άνδρα, που πηγαίνει συχνά στην εκκλησία και διαβάζει τη Βίβλο τα βράδια στο σπίτι του μπορεί να προκαλέσει συμπάθεια. Τουλάχιστον αυτό πιστεύει η πλευρά του Οσκαρ Πιστόριους. Γιατί ένα 24ωρο πριν από την εμφάνιση του Παραολυμπιονίκη στο δικαστήριο, φαίνεται πως ο άνθρωπος που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του προσπαθεί να βελτιώσει -όσο αυτό είναι δυνατόν- την εικόνα του.

Τα ξημερώματα της 14ης Φεβρουαρίου η είδηση από τη Ν. Αφρική σόκαρε τον κόσμο, όχι μόνο τον αθλητικό. Η φήμη του Πιστόριους, του πρώτου αθλητή με προσθετικά μέλη που έτρεξε στους Ολυμπιακούς αγώνες, ξεπερνούσε αυτά τα στενά όρια. Την Τρίτη ο 27χρονος θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο, αν και όπως εκτιμούν οι εμπλεκόμενες πλευρές, η εκδίκαση θα αναβληθεί καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα.

Παρόλα αυτά έχει ήδη ξεκινήσει μία καμπάνια από την οικογένειά του προκειμένου να κερδίσει ξανά τη συμπάθεια του κόσμου ο Πιστόριους, προωθώντας την εικόνα ενός ανθρώπου που ζει με τις τύψεις γιατί σκότωσε κατά λάθος τη γυναίκα που αγαπούσε. Αυτή είναι η δική του εκδοχή, καθώς ο εισαγγελέας κάνει λόγο για προμελετημένο έγκλημα. Η θεία του αθλητή λοιπόν, Λόις, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Guardian» περιέγραψε τον Πιστόριους ως έναν άνθρωπο που προσπαθεί να βρει την εξιλέωση στο Θεό. Σύμφωνα με την ίδια, ο 27χρονος πηγαίνει συχνά στην εκκλησία, ενώ στο σπίτι διαβάζει τη Βίβλο.

Από την ημέρα που αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, ο Πιστόριους ζει στο σπίτι των θείων του στην Πρετόρια. Από τότε έχει φωτογραφηθεί μία φορά, όταν επισκέφθηκε το στάδιο, ενώ εθεάθη και σε μία βραδινή έξοδο με φίλους. «Δεν ξυρίζεται. Σπανίως βγαίνει έξω. Είναι πολύ δύσκολο για εκείνον. Έχει όμως ισχυρό χαρακτήρα και γυμνάζεται πολύ. Έχει φέρει μαζί του στο σπίτι και τα μηχανήματά του για αυτό το λόγο».

Σύμφωνα με τον θείο του, Άρνολντ, ο Πιστόριους καταφεύγει στο γυμναστήριο του σπιτιού για να ηρεμήσει το μυαλό του. «Σήμερα τον είδα να κλαίει πριν αρχίσει να γυμνάζεται. Προσεύχεται συχνά και πενθεί», είπε, ενώ πρόσθεσε πως στον τοίχο του δωματίου του υπάρχουν ακόμη οι φωτογραφίες της Ρίβα Στέενκαμπ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ