Νέο Smart Fortwo: Παρουσιάζεται το 2014 και χωρίς diesel - iefimerida.gr

Νέο Smart Fortwo: Παρουσιάζεται το 2014 και χωρίς diesel

Νέο Smart Fortwo: Παρουσιάζεται το 2014 και χωρίς diesel
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Smart Fortwo, το γνωστό Smartάκι, μπορεί από το 1998 που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, να πέρασε περιόδους αμφισβήτησης, όμως σήμερα έχει καθιερωθεί ως το απόλυτο αυτοκίνητο πόλης.

Με γνώμονα αυτό λοιπόν η νέα και 3η κατά σειρά γενιά του, που αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στην επόμενη χρονιά, δεν θα αλλάξει ριζικά. Έτσι οι εξωτερικές της διαστάσεις θα διατηρηθούν γύρω στα 2,50 μέτρα, το ίδιο θα γίνει με τις αναλογίες της αλλά και με τη διθέσια διαμόρφωση του εσωτερικού της, ενώ και ο κλωβός ασφαλείας που ονομάζεται Tridion θα παραμείνει εμφανής συμβάλλοντας και πάλι στη συνολική εικόνα.

Διατηρητέα κρίνεται και η θέση του κινητήρα –πίσω και κάτω από το δάπεδο του αρκετά μεγάλου και πρακτικού χώρου αποσκευών- αλλά κάπου εδώ τελειώνουν σιγά σιγά οι ομοιότητες στο συγκεκριμένο τομέα με την τρέχουσα γενιά του Smart. Κι αυτό γιατί ο κινητήρας θα είναι μεν τρικύλινδρος αλλά θα είναι και ολοκαίνουργιος και turbo σε όλες του τις εκδόσεις, ενώ θα προέρχεται από τη συνεργασία της Mercedes στην οποία ανήκει η Smart με τη Renault. Ταυτόχρονα υπάρχει και κάποια συνεργασία –σε επίπεδο ανταλλαγής στοιχείων και δεδομένων- με τη Ford η οποία έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία χάρη στον 1.0 EcoBoost. Ο στόχος πάντως είναι οι εκπομπές CO2 να είναι γύρω στα 98 γραμμάρια το χιλιόμετρο και αυτός είναι και ο λόγος που το συνολικό βάρος -χάρη στο πιο πολύ αλουμίνιο- θα περιοριστεί περίπου στα 700 κιλά.

Μια επιπλέον διαφορά είναι ότι η νέα γενιά του διθέσιου Smart δεν θα έχει έκδοση diesel, μιας και το κόστος θα είναι μεγάλο και το κέρδος από πλευράς κατανάλωσης μικρό, ενώ κάτι αντίστοιχο θα ισχύει και για το Forfour, το μεγαλύτερο, τετραθέσιο μοντέλο, που η μάρκα σχεδιάζει να επαναφέρει στη γκάμα της προς τα τέλη του 2014. Ως βάση θα χρησιμοποιηθεί το Renault Τwingo, ενώ δύο περίπου χρόνια αργότερα, το 2016, μπορεί να παρουσιαστεί και ένα SUV με τα σήματα της Smart. Γεγονός είναι ότι το δίκτυο της εταιρείας στις ΗΠΑ πιέζει προς αυτήν την κατεύθυνση, ειδικά μετά την απρόσμενη επιτυχία του Fortwo εκεί, αλλά τα πάντα είναι ακόμα ρευστά. Ρόλο για την υλοποίηση του πρότζεκτ Formore –αυτή θα είναι πιθανότατα η ονομασία του- θα παίξει και η τυχόν εμφάνιση της X-Class, του μικρού SUV της Mercedes, ενώ αν και εφόσον πάρει το δρόμο του για τα εργοστάσια βάση του –πλαίσιο και μηχανικά μέρη- θα είναι το Nissan Juke.

Όπως είπαμε όμως το Formore είναι ακόμα εξαιρετικά αβέβαια, ενώ αντίθετα το βέβαια είναι πως ένα χρόνο μετά το κουπέ θα παρουσιαστεί και το νέο κάμπριο Smart Fortwo.

Νέο Smart Fortwo: Παρουσιάζεται το 2014 και χωρίς diesel | iefimerida.gr 0
Νέο Smart Fortwo: Παρουσιάζεται το 2014 και χωρίς diesel | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ