Πεδίο μάχης από το πρωί η Πλατεία Συντάγματος - iefimerida.gr

Πεδίο μάχης από το πρωί η Πλατεία Συντάγματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται εδώ και πολλές ώρες ο άγριος πόλεμος με δακρυγόνα, πέτρες και μολότοφ μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων στην πλατεία Συντάγματος, ενώ στις φλόγες έχει παραδοθεί το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας [video].

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 29 άτομα ενώ τραυματίστηκαν 26 αστυνομικοί οι οποίοι διακομίστηκαν στο "401" Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Οι οδομαχίες γίνονται μέχρι αυτήν την ώρα σε όλη την έκταση του Συντάγματος ενώ μία ομάδα μοτοσυκλετιστών της ομάδας ΔΙΑΣ δέχτηκε επίθεση με πέτρες στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο πετροπόλεμος και η ρίψη δακρυγόνων στην πλατεία, στα σκαλιά στην είσοδο του Μετρό, έξω από την Μεγάλη Βρετανία αλλά και στο ξενοδοχείο King George το οποίο εκκενώθηκε.

Εργαζόμενοι και τουρίστες, υπό την προστασία της Αστυνομίας, φυγαδεύθηκαν από την πίσω έξοδο του ξενοδοχείου King George, η οποία οδηγεί στον πεζόδρομο της Βουκουρεστίου, μεταξύ Πανεπιστημίου και Σταδίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, ενώ στο πρόχειρο σταθμό πρώτων βοηθειών που έχει στηθεί στο Μετρό Συντάγματος έχουν καταφύγει περισσότερα από 200 άτομα που είτε είναι τραυματίες, είτε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα λόγω δακρυγόνων. Τραυματίες είναι και 19 αστυνομικοί.

Πλήθος «Αγανακτισμένων» βρίσκεται έξω από τη Βουλή, ενώ το κέντρο της Αθήνας είναι αποκλεισμένο από διαδηλωτές, την ώρα που στο Κοινοβούλιο βρίσκονται σε εξέλιξη οι ομιλίες βουλευτών για το Μεσοπρόθεσμο.

Νωρίτερα οι «Αγανακτισμένοι» που είχαν συγκεντρωθεί στο σταθμό του Ευαγγελισμού προσπάθησαν να προσεγγίσουν τη Βουλή μέσα από το Κολωνάκι, με την αστυνομία να έχει «κλείσει» όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Κοινοβούλιο.

Το πρωί είχε διακοπεί η κυκλοφορία στην κάθοδο της Βασ. Κωνσταντίνου από τις αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό έμφραγμα στους γύρω δρόμους, ενώ κλειστός παραμένει και ο σταθμός ΜΕΤΡΟ στον Ευαγγελισμό. Οι «Αγανακτισμένοι» βρίσκονται από νωρίς πρωί έξω από τη Βουλή. Από τις 8 σήμερα άρχισε να συγκεντρώνεται κόσμος έξω από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

Την ίδια ώρα η αστυνομία έχει αποκλείσει τους δρόμους και κάθε πρόσβαση για τους διαδηλωτές προς τη Βουλή. Από το πρωί είναι κλειστή η κάθοδος στην Ερατοσθένους και Αγίου Κωνσταντίνου (φωτο), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος, ενώ διαδηλωτές έβαλαν φωτιές σε κάδους. Στη Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον έως και τη Βασιλέως Γεωργίου κατά μήκος του δρόμου βρίσκονται δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ για να εξασφαλίσουν την ασφαλή αποχώρηση των πολιτικών από το Κοινοβούλιο, μετά την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου που έγινε στις 2 το μεσημέρι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ