Κι όμως: Eνα υπερμουσείο σύγχρονης τέχνης δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη! - iefimerida.gr

Κι όμως: Eνα υπερμουσείο σύγχρονης τέχνης δημιουργείται στη Θεσσαλονίκη!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στο χώρο της ΔΕΘ, σε έκταση 4.500 τ.μ θα δημιουργηθεί ένα μουσείο μεγαθήριο σύγχρονης τέχνης που θα προκύψει από τη συγχώνευση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Μακεδονικού Μουσείου στη Θεσσαλονίκη.

Στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ θα φιλοξενηθεί το νέο μουσείο που θα δημιουργηθεί μετά τις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα για τη συγχώνευση των μουσείων. Η πρόεδρος του Κρατικού Μουσείου Κατερίνα Κοσκινά, δηλώνει σήμερα στο Εθνος: «Προσπαθήσαμε πάρα πολύ για αυτήν τη συγχώνευση, τονίζουμε όμως συνεχώς ότι πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο. Να δημιουργηθεί δηλαδή ένα νέο μουσείο που θα λειτουργεί με άλλο τρόπο, διεθνή standards, με αξιοκρατία και επιπλέον θα προικοδοτηθεί σωστά.»

Ενα μεγάλο ζητούμενο είναι να υπάρχει αρκετός χώρος για τη φιλοξενία της μεγαλειώδους συλλογής Κωστάκη που αριθμεί 1.200 έργα ενώ σήμερα εκτίθενται μόνο 100 εξ'αυτών στη Μονή Λαζαριστών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ