Κοινή λειτουργία του Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη Μόσχας [εικόνες] - iefimerida.gr

Κοινή λειτουργία του Αρχιεπισκόπου με τον Πατριάρχη Μόσχας [εικόνες]

Κοινή λειτουργία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Πατριάρχη Μόσχας (εικόνες)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συλλειτουργία πραγματοποίησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο, στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονος.

Οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες έδωσαν μήνυμα ενότητας, με τον Πατριάρχη Κύριλλο να προγραμματίζει την παράδοση τμημάτων ιερών λειψάνων των οσίων Σεραφείμ του Σάρωφ και Ματρώνης στον Ναό Παναγίας Σουμελά της Μητρόπολης Ιλίου, και ακολούθως την επίσκεψη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».

Τη Δευτέρα, ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Θεσσαλονίκη και το Αγιον Ορος όπου και θα ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας στις 7 Ιουνίου.

Ενθερμη υποδοχή

Ο Πατριάρχης Κύριλλος έφτασε στην Αθήνα το απόγευμα του Σαββάτου, με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να τον υποδέχεται λέγοντας: «Σας καλωσορίζουμε με αγάπη πολλή στην ιστορική αυτή πόλη, η οποία εδέχθη τον λόγο του Θεού δια του Αποστόλου Παύλου. Η χαρά που σήμερα δοκιμάζουμε αποτελεί καρπό της αγάπης, η οποία συνέχει τις καρδιές των Ελλήνων προς την αδελφή μας Ορθόδοξο Εκκλησία της Ρωσίας και τον ευγενή λαό της, ο οποίος διακρίνεται για τη βαθειά και πηγαία ευλάβεια, και με τον οποίο συνδεόμεθα ιστορικώς με αρραγείς δεσμούς φιλαλληλίας και ομοδοξίας».

Από την πλευρά του, ο Πατριάρχης Κύριλλος σημείωσε: «Γνωρίζω τον ιδιαίτερο ρόλο και τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την Εκκλησία. Ο Θεός να στηρίζει το έργο των Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος που αγωνίζονται για τη σωτηρία των ανθρώπων».

Στους μακραίωνους δεσμούς των δύο Εκκλησιών αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κατά το συλλείτουργο με τον Πατριάρχη Κύριλλο, στο ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αχαρνών.

(φωτογραφίες: eurokinissi)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ