Τι φέρνει στις βαλίτσες του ο Ντάισελμπλουμ - Σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup - iefimerida.gr

Τι φέρνει στις βαλίτσες του ο Ντάισελμπλουμ - Σήμερα στην Αθήνα ο επικεφαλής του Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, υπό όρους βεβαίως, αφήνει ο επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, που φτάνει σήμερα στην Αθήνα.

Ο όρος είναι ότι η Ελλάδα θα έχει τηρήσει στο μεταξύ στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της έναντι της δανειακής σύμβασης. «Πράγματι, έχουμε αποφασίσει ότι αν η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις του προγράμματος, τότε κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα για να τη βοηθήσουμε. Θα συναντηθούμε κάποια στιγμή μέσα στο 2014, πριν από το καλοκαίρι, για να δούμε τι περισσότερο θα χρειαστεί η Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση πάντα ότι οι στόχοι που έχει θέσει θα έχουν επιτευχθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το μεσημέρι, στη 1 μ.μ., ο Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί τον Γερούν Ντάισελμπλουμ στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα υπάρξει γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου κι αμέσως μετά, στις 3 μ.μ. ο Ολλανδός υπουργός οικονομικών θα δει τον Έλληνα ομόλογό του και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup αναμένεται να τονίσει πως είναι λάθος η αίσθηση πως δεν έχει γίνει τίποτα, ότι τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους και ότι η έκθεση της τρόικας είναι η πρώτη θετική έκθεση μετά από σχεδόν 18 μήνες.

Η επίσκεψη Ντάισελμπλουμ εντάσσεται σε μια κεντρική επικοινωνιακή στρατηγική που έχουν επιλέξει οι εταίροι. Τη Δευτέρα, εξάλλου, θα φτάσει στη χώρα ο επίτροπος Σεμέτα, στις 10 και 11 Ιουνίου στην Αθήνα θα βρεθεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ενώ κανείς δεν αποκλείει μια επίσκεψη Ρεν αργότερα το καλοκαίρι, ή με τον επόμενο έλεγχο το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ