Δυσαρεστημένη η συγγραφέας του κόμικ για τη μεταφορά της «Αντέλ» στο σινεμά - iefimerida.gr

Δυσαρεστημένη η συγγραφέας του κόμικ για τη μεταφορά της «Αντέλ» στο σινεμά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η ταινία του Αμπντελατίφ Κεσίς να βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών, αλλά η συγγραφέας του κόμικ -στο οποίο βασίστηκε η ταινία έχει διαφορετική άποψη για το... δημιούργημα του Γάλλου σκηνοθέτη.

Η Ζιλί Μαρό δεν είδε με το καλύτερο μάτι τις ερωτικές περιπτύξεις των δύο πρωταγωνιστριών Λία Σεϊντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος και μέσω του προσωπικού της blog χαρακτήρισε την ταινία πορνό. «Οι συγκεκριμένες σκηνές σεξ είναι ένα βάναυσο και χειρουργικό θέαμα, υπερβολικό και κρύο, το οποίο μετατρέπεται σε πορνό, και μ' έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ως φεμινίστρια και λεσβία θεατής, δεν μπορώ να επικροτήσω την κατεύθυνση που πήρε ο Kechiche σχετικά μ' αυτά τα θέματα».

Όπως σημείωσε η Ζιλί, η γνώμη της για τον τρόπο που θα αποτύπωνε την έλξη των δύο γυναικών στην οθόνη ο σκηνοθέτης δεν της ζητήθηκε ποτέ.

«Εκτός από μερικά αποσπάσματα η υπόλοιπη ταινία είναι ένα βίαιο και χειρουργικό θέαμα, υπερβολικό και κρύο, σεξ που αυτοαποκαλείται λεσβιακό, το οποίο μεταμορφώθηκε σε πορνό, και μ' έκανε να αισθάνομαι πολύ άβολα. Ειδικά όταν, μέσα στην αίθουσα, όλοι χαχάνιζαν. Η σκηνή ήταν γελοία. Οι γκέι γέλασαν επειδή δεν ήταν πειστικό και το βρήκαν γελοίο. Και μεταξύ των λίγων που δεν χαχάνιζαν ήταν αυτός ο τύπος που καταβρόχθιζε το θέαμα καθώς όλες του οι φαντασιώσεις ενσαρκώνονταν στην οθόνη» τόνισε.

«Αυτό που εγώ καταλαβαίνω ήταν ότι ο Κεσίς ήθελε να κινηματογραφήσει την απόλαυση. Ο τρόπος με τον οποίο γύρισε αυτές τις σκηνές είναι άμεσα συνδεδεμένος με μια άλλη σκηνή, στην οποία διάφοροι χαρακτήρες μιλούν για το μύθο του γυναικείου οργασμού, ως... μυστικιστικό και κατά πολύ ανώτερο από τον αντρικό» κατέληξε η συγγραφέας του κόμικ στο οποίο βασίστηκε η ταινία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ