15 από τις 91 τράπεζες θα μείνουν ...μετεξεταστέες - iefimerida.gr

15 από τις 91 τράπεζες θα μείνουν ...μετεξεταστέες

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Ανησυχητικά είναι τα μηνύματα από το... μέτωπο των stress tests στις τράπεζες, καθώς όπως αναφέρουν πηγές της Ευρωζώνης, αυτή τη φορά τα αποτελέσματα θα είναι δυσάρεστα για περισσότερες τράπεζες σε σύγκριση με το προηγούμενο test, το οποίο είχε αμφισβητηθεί για την αξιοπιστία του. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εν λόγω πηγές, περίπου 15 από τις 91 τράπεζες που πέρασαν από την... κρισάρα της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, θα μείνουν... μετεξεταστέες, εκ των οποίων κάποιες βρίσκονται στην Ελλάδα, κάποιες άλλες στη Πορτογαλία και στην Ισπανία και κάποιες στη Γερμανία!

Αν και κάποιοι αναλυτές εκτιμούν ότι αυτές οι διαρροές έχουν να κάνουν με την αμφισβήτηση των προηγούμενων δοκιμασιών, επισημαίνουν ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή σίγουρα δεν επιθυμεί να τραβήξει το σχοινί στα άκρα, αφού κάτι τέτοιο θα έσπερνε τον πανικό σε μια περίοδο που οι αγορές είναι ιδιαιτέρως νευρικές, εν αναμονή των αποφάσεων για τη συμμετοχή των ιδιωτών στη λύση του ελληνικού προβλήματος. Είναι ενδεικτικό ότι αν και επιδιώχθηκε σε πρώτη φάση να καλλιεργηθεί κλίμα αισιοδοξίας με αφορμή τη γαλλική πρόταση, η οποία έτυχε ευνοϊκής υποδοχής κι από τους Γερμανούς, οι άμεσα εμπλεκόμενοι φρόντισαν να προσγειώσουν στη σκληρή πραγματικότητα τους αιθεροβάμονες.

Έτσι μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Γ. Άκερμαν (επικεφαλής της DEUTSCHE BANK) ο οποίος σημείωσε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα κι ότι εν πάσει περιπτώσει δεν πρέπει να ανατραπούν τα οικονομικά στοιχεία των τραπεζών που θα συμμετάσχουν, ήρθε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών, ο οποίος στον απόηχο των μάλλον διερευνητικών επαφών στη Ρώμη, παραδέχθηκε αφενός ότι η κρίση του ελληνικού Χρέους είναι η πιο πολύπλοκη υπόθεση με όσες έχει εμπλακεί αφετέρου ότι αυτή πολυπλοκότητα έχει να κάνει με την σημαντική αδυναμία της ελληνικής οικονομίας και πολύ περισσότερο με την έλλειψη κοινής γραμμής των Ευρωπαίων. Σε αυτά θα πρέπει να προσθέσει κανείς τη πρόθεση της ΕΚΤ να μη συμμετάσχει στο σχέδιο για το ελληνικό Χρέος αλλά και τη πρώτη αντίδραση από τους Οίκους Αξιολόγησης- συγκεκριμένα η FITCH- που επανέλαβαν ότι η μετακύλιση του Χρέους θα θεωρηθεί ως χρεοκοπία...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ