Δεκάδες οι τραυματίες -πολίτες και αστυνομικοί- από τα επεισόδια - iefimerida.gr

Δεκάδες οι τραυματίες -πολίτες και αστυνομικοί- από τα επεισόδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά απο ενα σύντομο διάλλειμα ηρεμίας η ενταση επιστρέφει στο Σύνταγμα. Νωρίτερα σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια γύρω από την πλατεία, μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι από την πλευρά τους προχώρησαν σε ρίψη χημικών. Οι συγκρούσεις συνεχίζονταν μεχρι αργά το απόγευμα. Το σκηνικό από εδώ και πέρα αναμένεται να αλλάξει καθώς έχουν προγραμματιστεί συναυλίες στο χώρο της πλατείας.

Συνολικά έχουν αναφερθεί 17 προσαγωγές και πέντε συλλήψεις, ενώ 21 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί. Από την άλλη πλευρά, έξι άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρα" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία".

Οι τρεις από τους έξι τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου. Ένα πρόχειρο ιατρείο στήθηκε και στην οδό Όθωνος, ενώ τραυματίες μεταφέρονταν σε νοσοκομεία -και- με τους συρμούς του Μετρό!

Ομάδες περιφρούρησης των διαδηλωτών προσπάθησαν να απωθήσουν τους ταραξίες, ωστόσο η ένταση των συγκρούσεων απώθησε το πλήθος προς τον Εθνικό Κήπο και τη Σταδίου.

Ενταση επικράτησε και νωρίτερα το μεσημέρι με κουκουλοφόρους να πετούν αντικείμενα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την εμπλοκή ομάδων ακροδεξιών και αντιεξουσιαστών στην οδό Οθωνος. Ακολούθησε η εμφάνιση διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία προχώρησε σε ρίψη δακρυγόνων.

Η ένταση μεταφέρθηκε μπροστά από το Υπουργείο Οικονομικών όπου νεαροί επιτέθηκαν σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκοταν μέσα στη στοά, ενώ στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι άναψαν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών και στις τέντες του Public.

Κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε βαν τηλεοπτικού συνεργείου εξωτερικών μεταδόσεων, αλλά και σε βαν κινητής τηλεφωνίας, το οποίο στη συνέχεια κύλησε με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε περίπτερο. Την ίδια ώρα σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την πλατεία Συντάγματος, άντρες του ΕΚΑΒ μεταφέρουν τραυματίες με το ΜΕΤΡΟ, αφού η αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο ασθενοφόρων στην πλατεία.


Βόμβες μολότοφ και δακρυγόνα έπεσαν στην πλατεία, αναγκάζοντας τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν για λίγο προκειμένου να προστατευθούν. Η Πυροσβεστική παρενέβη άμεσα και κατάφερε να σβήσει τη φωτιά στα βαν πριν επεκταθεί και κάψει και το περίπτερο. Η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν 5 αστυνομικοί τραυματίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ