Renault Twin’Run: Μίνι με αγωνιστικό DNA και 320 ίππους - iefimerida.gr

Renault Twin’Run: Μίνι με αγωνιστικό DNA και 320 ίππους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Renault δημιουργεί σιγά σιγά μια παράδοση μικρών εκκεντρικών πρωτοτύπων, καθώς μετά τα Twin'Z και Twizy, παρουσίασε το Twin'Run, που συνδυάζει τα αγωνιστικά γονίδια του Clio V6 με την πιθανή εμφάνιση του διαδόχου του θρυλικού Renault 5.

Το Twin'Run λοιπόν των μόλις 3,68 μέτρων έχει στον κέντρο του -δανεικό από το Megane Trophy- έναν εξακύλινδρο κινητήρα 3.500 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 320 ίππους. Αυτοί καταλήγουν με τη βοήθεια σειριακού κιβωτίου στους πίσω τροχούς, την όλη κατάσταση βοηθά κι ένα μπλοκέ διαφορικό κι έτσι το 0-100 ολοκληρώνεται σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική φτάνει τα 250.

Οι επιδόσεις αυτές πάντως έρχονται και λόγω βάρους, μιας και το Twin'Run ζυγίζει μόλις 950 κιλά. Χάρη στο αμάξωμα από φάιμπεργκλας, ενώ οι θόλοι των τροχών, ο πίσω διαχύτης και αρκετά άλλα μέρη –κάποια από αυτά θα δούμε και στο επόμενο Twingo- είναι από ανθρακονήματα.

Την όλη εικόνα ολοκληρώνουν οι ζάντες των 18 ιντσών, που δείχνουν ακόμα πιο μεγάλες στο μικρό αμάξωμα, ενώ την επιβράδυνση αναλαμβάνουν ενισχυμένα δισκόφρενα αγωνιστικού τύπου. Αγωνιστική είναι και η θέση του χειρόφρενου στο εσωτερικό, όπου ξεχωρίζει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Renault Twin’Run: Μίνι με αγωνιστικό DNA και 320 ίππους | iefimerida.gr 0
Renault Twin’Run: Μίνι με αγωνιστικό DNA και 320 ίππους | iefimerida.gr 1
Renault Twin’Run: Μίνι με αγωνιστικό DNA και 320 ίππους | iefimerida.gr 2
Renault Twin’Run: Μίνι με αγωνιστικό DNA και 320 ίππους | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ