Ρομποτ-αεροσκάφη εναντίον γκραφιτάδων «εξαπολύει» ο γερμανικός ΟΣΕ - iefimerida.gr

Ρομποτ-αεροσκάφη εναντίον γκραφιτάδων «εξαπολύει» ο γερμανικός ΟΣΕ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα χρησιμοποιούν υπέρυθρες κάμερες για να περιπολούν τις εγκαταστάσεις της την νύχτα ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει δοκιμαστικά η γερμανική εταιρεία σιδηροδρόμων. Στόχος της όχι οι τρομοκράτες, αλλά οι γκραφιτάδες.

«Θα χρησιμοποιήσουμε τα drones σε περιοχές όπου έχουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα. Εκεί που οι βανδαλισμοί είναι πιο έντονοι», δήλωσε -ανώνυμα- εκπρόσωπος της εταιρίας στο AFP για το πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα που της στοιχίζει 7,6 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη θυμίζουν ελικόπτερα και έχουν την δυνατότητα να βγάζουν φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας , οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο. Τα συγκεκριμένα drones, σύμφωνα με την huffington post, μπορούν να πετάνε σε ύψος μέχρι 150 μετρά και να πιάνουν ταχύτητα ως 54 χλμ την ώρα.

Μια άλλη παράμετρος στο ζήτημα είναι η νομοθεσία στην Γερμανία που είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε θέματα ιδιωτικότητας. Κάτι που σημαίνει ότι οι ιπτάμενες κάμερες θα βιντεοσκοπούν αποκλειστικά και μόνο τις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Ενώ είναι δεδομένο ότι θα προκληθούν αντιδράσεις και στο κοινό αν σκεφτεί κανείς ότι η Google αναγκάστηκε πρόσφατα να θολώσει 200.000 γερμανικά σπίτια στο Google Street View, των οποίων οι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να εμφανίζονται τα ακίνητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BBC Deutsche Bahn γκραφίτι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ