Τι λένε οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου στην κοινή τους δήλωση για τη δίκη - iefimerida.gr

Τι λένε οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου στην κοινή τους δήλωση για τη δίκη

Τι λένε οι δικηγόροι του Τσοχατζόπουλου στην κοινή τους δήλωση για τη δίκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κοινή τους δήλωση οι συνήγοροι του κατηγορούμενου πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου χαρακτηρίζουν τη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο τη σημαντικότερη από τη μεταπολίτευση και ζητούν να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κώδικα Ποινικού Δικαίου.

Οι κύριοι Λεωνίδας Κοτσαλής, Ιωάννης Νικολάου και Γιάννης Παγορόπουλος, δηλώνουν ότι παραμένουν στη δίκη απευθύνοντας αίτημα για μια δίκαιη κρίση.

Η δήλωσή τους έχει ως εξής:

«Η απόφαση του δικαστηρίου, της Παρασκευής 24.5.2013, είναι κατά σειρά η τρίτη, που κατά τη γνώμη μας θέτει επιτακτικά θέμα δίκαιης δίκης και κράτος Δικαίου.

Η παρουσία μας αποτελεί εγγύηση για τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης και του Κράτους Δικαίου.

Πιστεύουμε ότι η δίκη αυτή, κορυφαία από την Μεταπολίτευση και μετά, πρέπει να διεξαχθεί με αυστηρή τήρηση των διατάξεων του Κ. Π. Δ, την εφαρμογή του Συντάγματος και των κανόνων της ΕΣΔΑ.

Η δίκη αυτή είναι μία εξαιρετικά σημαντική ευκαιρία για εμπέδωση και πίστη των πολιτών της χώρας μας στην θεσμική δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου.

Εκφράζουμε την ευχή και την πίστη η Ελληνική Δικαιοσύνη σε αυτή την κρίσιμη δίνη, στην σημερινή και ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα αποτίνει Δίκαιο.

Λεωνίδας Κοτσαλής

Γιάννης Νικολάου

Γιάννης Παγορόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ