Οταν ο Τάκης Βουγιουκλάκης του Εθνικού θεάτρου, σκηνοθετούσε το «Χάρισε μου το Γουνάκι σου» [βίντεο ντοκουμέντο] - iefimerida.gr

Οταν ο Τάκης Βουγιουκλάκης του Εθνικού θεάτρου, σκηνοθετούσε το «Χάρισε μου το Γουνάκι σου» [βίντεο ντοκουμέντο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος χαιρετίζει αγωνιστικά το ταλέντο και το καλλιτεχνικό όραμ του καταξιωμένου σκηνοθέτη – αδερφού της Αλίκης Βουγιουκλάκης.

Ένας άνθρωπος σπάνιας ευαισθησίας και κινηματογραφικής αντίληψης, ο Τάκης Βουγιουκλάκης, όπως μπορεί κάποιος να συμπεράνει κι από την τελευταία κινηματογραφική ταινία της αδελφής του στην οποία εκτελούσε χρέη σκηνοθέτη. Την «Κατάσκοπο Νέλλη». Μια avavt garde δραματική παρωδία του «Καμπαρέ» στην οποία μεταξύ άλλων, βλέπουμε την Αλίκη να τραγουδάει με ασύρματο μικρόφωνο σε καμπαρέ του μεσοπολέμου στην Αθήνα. Αλλά και να συναντάει τον Δάνη Κατρανίδη στο Τίεργκαρντεν του Βερολίνου, σε γυρίσματα που έγιναν στον κήπο του Ζαππείου. Με μαγικούς διαλόγους όπως ο παρακάτω.

-Do you speak English;

-...... (μούγκα η Αλίκη).

- Parlez vous francais;

-...(μούγκα η Αλίκη).

-...Γερμανικά μιλάτε;

-Ω ναι, Γερμανικά μιλάω.

Στο ιδιαίτερα λαμπρό βιογραφικό του κου Βουγιουκλάκη, περιλαμβάνονται θεατρικές επιτυχίες όπως το θρυλικό «Χάρισε μου το Γουνάκι σου» που αργότερα διασκευάστηκε με μεγάλη επιτυχία σε βιντεοταινία, η ντελιριακή κωμική κινηματογραφική υπερπαραγωγή με πρωταγωνιστή τον Σωτήρη Μουστάκα «Αν ήταν το βιολί πουλί, θα το παίζανε πολύ» και το ντοκιμαντέρ ντοκιμαντέρ ορόσημο πάνω στην καθημερινότητα των ρομά, «Ταμτάκο προχώρα, ξεβρώμισε τη χώρα».

Πάντα ασυμβίβαστος και καινοτόμος, ο Τάκης Βουγιουκλάκης, μαζί με τον συνθέτη του χουντικού ύμνου και διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας, στα χρόνια της εφταετίας, Γιώργο Κατσαρό σχηματίζουν μια εκρηκτική καλλιτεχνική κολεκτίβα. Που αναμένεται να ανατινάξει συνθέμελα τους παρελθοντικούς συμβιβασμούς του εθνικού θεατρικού μας φορέα οδηγώντας τον σε μια νέα λαμπερή εποχή. Και εμπλουτίζοντας το ούτως ή άλλως προβληματικό κυλικείο του, με γκαζόζες, σάμαλι, πατατάκια και πιτόγυρα, τα οποία οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν κατά τη διάρκεια των αναλόγου ύφους παραστάσεων.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ