Η Σερένα Γουίλιαμς «γίνεται» Γαλλίδα για να ξορκίσει τους δαίμονες του Ρολάν Γκαρός - iefimerida.gr

Η Σερένα Γουίλιαμς «γίνεται» Γαλλίδα για να ξορκίσει τους δαίμονες του Ρολάν Γκαρός

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχει μάθει, από τότε που έκανε τα πρώτα βήματά της στο κορτ, να έχει όλα τα βλέμματα στραμμένα επάνω της. Μόνο που αυτή τη φορά, στο πρώτο της παιχνίδι στο Ρολάν Γκαρός, ο λόγος ήταν διαφορετικός. Η Σερένα Γουίλιαμς επέστρεφε εκεί όπου πέρυσι είχε γνωρίσει μία σπάνια στιγμή «ταπείνωσης», όταν έχασε στον πρώτο γύρο από μία άγνωστη τενίστρια.

Το Νο.1 όμως της παγκόσμιας κατάταξης βρήκε τον τρόπο να ξορκίσει τους δαίμονές της. Μίλησε στα γαλλικά απευθυνόμενη στον κόσμο και παραδέχθηκε πως το μικρόφωνο - και όχι μία αντίπαλος με ρακέτα - είναι το αντικείμενο που την αγχώνει περισσότερο.

Έχοντας «ξεμπερδέψει» εύκολα με την Άννα Τατισβίλι, το πρώτο της «εμπόδιο» στη διαδρομή προς το τρόπαιο (6-0, 6-1), ήρθε η στιγμή για τη συνέντευξη μέσα στο κορτ. «Merci beaucoup», ήταν οι πρώτες λέξεις της Γουίλιαμς, που εξήγησε ότι ήταν αρκετά νευρική, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έδινε συνέντευξη στα γαλλικά. Παρόλα αυτά επέμεινε να συνεχίσει σε αυτή τη γλώσσα και παρά τα λίγα λάθη - σύμφωνα με τους γνώστες - η προφορά της και η ροή του λόγου έδειχναν πως είχε προπονηθεί και στο γλωσσικό... τεραίν.

«Θέλει να βελτιώσει τα γαλλικά της. Θέλει να γίνει καλύτερη σε όλα», έδωσε την ερμηνεία του ο προπονητής της, Πατρίκ Μουράτογλου. Για άλλους, ήταν ένας τρόπος για να δείξει πως νιώθει αρκετά... Γαλλίδα πλέον. Ίσως για να διορθώσει και τα στατιστικά της καριέρας της στο Ρολάν Γκαρός. Από τους 15 τίτλους που έχει κατακτήσει στα Γκραν Σλαμ στο απλό, μόνο ένας, το 2002, ήρθε στο γαλλικό Όπεν.

Η επιλογή της να μιλήσει γαλλικά ήταν και ένας τρόπος να «αγγίξει» τους θεατές, οι οποίοι - όσο κι αν αγαπούν το καλό τένις - σαφώς και συγκινήθηκαν περισσότερο πέρυσι, όταν είδαν την Γουίλιαμς να «λυγίζει» μπροστά στη δική τους Βιρζινί Ραζανό την άγνωστη τενίστρια που έστειλε στην κερκίδα το θρύλο του τένις έπειτα από τον πρώτο γύρο.

Όπως και να έχει πάντως, οι κινήσεις της δείχνουν πως θέλει να εμβαθύνει τη σχέση της με το Παρίσι. Ήδη έχει ένα διαμέρισμα στην πόλη και περνά ολοένα και περισσότερο χρόνο με τον Μουράτογλου στην Ακαδημία του που βρίσκεται κοντά σε αυτό. Ακόμη και στην προπόνηση, κάθε ημέρα, μιλούν μεταξύ τους ολοένα και περισσότερα γαλλικά.

Μάλιστα η Γουίλιαμς δεν έκρυψε πως αυτό το πλάνο ήταν στο μυαλό της από πέρυσι. Η Ραζανό την έκανε να το ξεχάσει. «Δεν λειτούργησε εκείνη τη φορά. Τώρα όμως τα κατάφερα. Και για κάποιο τρόπο είναι πιο αγχωτικό από το να παίζεις τένις!», είπε η Αμερικανίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ