Αλλαγή πλεύσης από Κομισιόν – Προτείνει έξοδο της Ιταλίας από την επιτήρηση - iefimerida.gr

Αλλαγή πλεύσης από Κομισιόν – Προτείνει έξοδο της Ιταλίας από την επιτήρηση

Αλλαγή πλεύσης από την Κομισιόν – Προτείνει έξοδο της Ιταλίας από την επιτήρηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποστάσεις από την πολιτική λιτότητας που υιοθετήθηκε τα τελευταία χρόνια, παίρνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο θέμα με το υπερβολικό έλλειμμα της Ιταλίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να προτείνει την έξοδο της Ιταλίας από τη διαδικασία ειδικής παρακολούθησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος, όπως αναφέρουν πηγές της ιταλικής κυβέρνησης και μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Από την πλευρά της, η ιταλική κυβέρνηση αναμένεται να προβεί σε αναλυτικά σχόλια, όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώσει επίσημα την απόφασή της, την ερχόμενη Τετάρτη.

«Η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα θα πρέπει τώρα να βρει τον τρόπο να διαθέσει περισσότερα κονδύλια για την ανάπτυξη και την εργασία χωρίς, όμως, να υπερβεί η χώρα το προκαθορισμένο όριο του 3% στη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ», αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, η Κομισιόν αναμένεται να απευθύνει συστάσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης, οι οποίες θα αφορούν τη συνέχιση της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των μεταρρυθμίσεων, την αποδοτικότερη οργάνωση της δημόσιας διοίκησης της χώρας και την επέκταση των εταιρικών συμβάσεων.

Η εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα» σημειώνει πως τα επόμενα τρία χρόνια η Ιταλία δεν θα πρέπει να μειώνει, αυστηρά, κατά 5% ετησίως, τη σχέση ΑΕΠ-δημοσίου χρέους της, αλλά να συνεχίσει να εφαρμόζει πολιτικές που να συμβάλλουν γενικότερα στη μείωση του χρέους. Κάτι που μπορεί να συμβάλει στην απελευθέρωση νέων οικονομικών πόρων υπέρ της ανάπτυξης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ