Ξεφεύγει η ΝΔ: Προβάδισμα 2,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση - iefimerida.gr

Ξεφεύγει η ΝΔ: Προβάδισμα 2,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Ξεφεύγει η ΝΔ: Προβάδισμα 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την τάση της Νέας Δημοκρατίας να ξεφύγει από τον βασικό αντίπαλό της, στο ζήτημα της πρόθεσης ψήφου, καταγράφει νέα δημοσκόπηση, που δίνει προβάδισμα 2,4% στο κόμμα τού Αντώνη Σαμάρα. Την ίδια στιγμή, προβληματίζουν τα ποσοστά των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων, με το ΠΑΣΟΚ να μην ξεπερνάει το 5% και τη ΔΗΜΑΡ να μην φτάνει στο 4%.

Πιο συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της RASS που δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η ΝΔ συγκεντρώνει 24,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, η Χρυσή Αυγή 9,2%, το ΠΑΣΟΚ 4,7%, το ΚΚΕ 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες 4,6%, η ΔΗΜΑΡ 3,8%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,5%, η Νέα Ελλάδα 1,1%, το «άλλο κόμμα» 3,8%, το «άκυρο-λευκό» 4,7%, ενώ στο 15,2% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Προβάδισμα και για Σαμαρά

Στην καταλληλότητα πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται του Αλέξη Τσίπρα κατά 24 ποσοστιαίες μονάδες με 53%. Το 44,1% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα εμπιστευόταν περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς του μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά έναντι 25,7% που συγκεντρώνει η επιλογή κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) θεωρείται από το 46,6% ότι θα μπορούσε καλύτερα να υπηρετήσει το συμφέρον της χώρας από μια κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει ποσοστό 31,7%.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών για πρώτη φορά πέρασε στην κορυφή ο Αντώνης Σαμαράς, με διαφορά 6,6% από τον Φώτη Κουβέλη που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ