Τσίπρας: Το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά φέρνει τριβές στην κυβέρνηση, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Τσίπρας: Το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά φέρνει τριβές στην κυβέρνηση, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ενιαίο δημοκρατικό κόμμα της Αριστεράς αναφέρεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του, ο οποίος παράλληλα κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά πως έχει ένα «ακροδεξιό περιβάλλον» το οποίο κυβερνά την χώρα, αλλά και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο αναφέρει πως έχει γίνει «συνιστώσα της Δεξιάς».

Ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο Εθνος της Κυριακής, τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα ενιαίο δημοκρατικό κόμμα και μιλά για μια προσπάθεια «χωρίς κεκτημένα και προαπαιτούμενα», αναφερόμενος παράλληλα στη στάση που θα κρατήσει η μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Συνασπισμός για την αυτοδιάλυση του.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας απορρίπτει ως «ανέκδοτα» τις κατηγορίες περί «μειωμένης δημοκρατίας» στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ επιμένει στην ανάγκη για ενότητα στον αριστερό χώρο μέχρι «την Αριστερά της σοσιαλδημοκρατίας».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά εναντίον της συγκυβέρνησης, τονίζοντας πως δεν προκαλεί η στάση του κόμματός του «τριβές» στην κυβέρνηση, αλλά «το ακροδεξιό περιβάλλον Σαμαρά που κυβερνά τον τόπο» και επικρίνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «δείχνει να μην έχει καταλάβει ότι δεν άλλαξαν οι προοδευτικοί πολίτες, αλλά το κόμμα του για να γίνει συνιστώσα της Δεξιάς».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ