Λοβέρδος: Πολιτική ένωση στην Ευρώπη, υπεύθυνη αντιπολίτευση στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Πολιτική ένωση στην Ευρώπη, υπεύθυνη αντιπολίτευση στην Ελλάδα

Λοβέρδος: Πολιτική ένωση στην Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το στίγμα που θα ακολουθήσει το κόμμα του έδωσε ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας από την Πάτρα. Αφού αναφέρθηκε στη σημασία της συνδιάσκεψης για την πορεία του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως ηγείται «μιας προσπάθειας επανασυγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης».

Ευρώπη: Να γίνει πολιτική ένωση και να φύγει το ΔΝΤ

Ο πρόεδρος της «Συμφωνίας» δήλωσε πως ήδη «ιδρύσαμε ένα κόμμα ευρωπαϊκό, που πρεσβεύει την ανάγκη της πολιτικής ενοποίησης της ΕΕ... Που πιστεύει πως αν η Ε.Ε. δεν ενωθεί πολιτικά τώρα, σε λίγο θα διαλυθεί... Την πολιτική ένωση την έχουμε ανάγκη και εμείς, τα μικρά κράτη, αλλά και οι μεγάλοι... Οι χρηματοπιστωτικές αγορές δεν αντιμετωπίζονται από μεμονωμένα μικρά κράτη... Γι' αυτήν θα παλέψουμε λοιπόν: για την πολιτική ένωση της Ευρώπης».

Παράλληλα, σημείωσε πως «πιστεύουμε πως το ΔΝΤ πρέπει να φύγει από την Ε.Ε. Το είπαμε πρώτοι και μας χτύπησαν. Καλοδεχόμαστε όσους προχωρούν στην πρότασή μας. Που είναι εφικτή και μάλλον μετά τις γερμανικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί».

Πατριωτικό, δημοκρατικό και λαϊκό κόμμα

Οσο για τον χαρακτήρα του κόμματος, ο κ. Λοβέρδος είπε πως «ιδρύσαμε ένα κόμμα πατριωτικό. Είμαστε Ελληνες στην Ενωμένη Ευρώπη... Ιδρύσαμε ένα κόμμα δημοκρατικό. Θα παλέψουμε να ανατείλει η Δ´ Ελληνική Δημοκρατία. Ιδρύσαμε ένα κόμμα λαϊκό. Δεν πιστεύουμε στους τεχνοκράτες, οι οποίοι τα έκαναν μούσκεμα, και στην Ελλάδα και στην ΕΕ... Παλεύουμε για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος, στοχευμένο σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, ένα κοινωνικό κράτος που θα δουλεύει για αυτούς που έχουν ανάγκη, κι όχι για τους υπαλλήλους και τους προμηθευτές του, όπως γινόταν έως το 2010».

Στην υπεύθυνη αντιπολίτευση

«Ιδρύσαμε ένα κόμμα που τοποθετήθηκε ήδη στην υπεύθυνη αντιπολίτευση, δήλωσε ο κ. Λοβέρδος. Και πρόσθεσε: «Είμαστε σήμερα το μοναδικό φιλοευρωπαικό, αλλά και μη λαϊκίστικο και δημαγωγικό κόμμα της αντιπολίτευσης».

«Αντιπολιτευόμαστε λοιπόν την τρικομματική κυβέρνηση, που ιδρύει κι άλλο κράτος, ενώ λέει δήθεν τα αντίθετα, που λειτουργεί μόνο για τις επιχειρήσεις που δεν οφείλουν, αγνοώντας την τεράστια πλειοψηφία των επιχειρήσεων...».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ